Primarul din Romania care isi va pierde mandatul. A fost condamnat definitiv la 5 ani si 10 luni de inchisoare cu executare

Adrian Mladin, primarul din Jilava, retinut de DNA

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat definitiv joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani si 10 luni inchisoare cu executare, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unor terenuri.

In acelasi dosar, fostul primar al comunei Snagov Apostol Musat a primit 4 ani de inchisoare cu executare.

Pedepsele aplicate celor doi de instanta suprema sunt mai mici decat cele date de Curtea de Apel Bucuresti in martie 2014, cand Adrian Mladin luase 7 ani, iar Apostol Musat 5 ani.

Alte condamnari definitive in dosar: Roxana Curpene (notar public) - doi ani inchisoare cu suspendare, Ovidiu Szasz (finul primarului din Jilava) - 5 ani cu executare, Marinica Bozdoro (administrator societati comerciale) - 3 ani cu executare, Suliman Vildan (administrator societati comerciale) - 3 ani cu suspendare, Ion Scaeteanu - 3 ani cu suspendare, Gheorghe Roman (fost vicepresedinte CJ Ilfov) - 3 ani cu suspendare, Eugenia Cutaru (notar) - 2 ani cu suspendare.

De asemenea, instanta a mai dispus ca Adrian Mladin sa ii restituie lui Puiu Florian suma de 50.000 de euro.

Citește și
Adrian Mladin, primarul din Jilava, retinut de DNA
Primarul din Jilava a fost retinut pentru o mita de peste 5 MILIOANE de lei. Si in 2012 a depus juramantul din arest
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, si fostul primar al comunei Snagov Apostol Musat au fost trimisi in judecata pe 14 februarie 2012 de procurorii DNA, primul fiind acuzat de luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, iar Apostol Musat de trafic de influenta, in forma continuata, fals intelectual, in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

Alaturi de acestia au mai fost trimisi in judecata Gheorghe Roman, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Ilfov; finul primarului comunei Jilava, Ovidiu Szasz; Ion Scaeteanu, persoana din anturajul primarului comunei Snagov; Roxana Curpene, notar public; Eugenia Cutaru, notar public; Valentin Octavian Lungu, administrator de societati comerciale; Marinica Bozdoro, administrator de societati comerciale; Florin Vacaru, administrator de societati comerciale; Vildan Suliman, administrator de societati comerciale.

Potrivit anchetatorilor, in perioada martie - noiembrie 2011, Adrian Mladin, Apostol Musat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman si Ion Scaeteanu, in schimbul unor sume de bani cerute drept mita de la o persoana (denuntator in dosar), au actionat in vederea intocmirii unui plan parcelar, avizarii acestuia si emiterii documentelor cadastrale, astfel incat sa fie intabulate terenurile pe care denuntatorul le achizitionase anterior.

"Terenurile, in suprafata totala de 23,8 hectare, situate in extravilanul comunei Jilava, judetul Ilfov, erau amplasate intr-o zona in care nu exista un plan parcelar si, deci, nu puteau fi intabulate. Interesul denuntatorului era ca aceste terenuri sa fie invecinate unul cu celalalt, pentru ca, dupa intocmirea planului parcelar si eliberarea documentelor cadastrale, acestea sa poata fi alipite/ unite intr-un singur lot in evidentele funciare si apoi vandute unei societati comerciale", sustin procurorii.

Astfel, in calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin i-a pretins denuntatorului suma de 500.000 euro, din care, la data de 19 septembrie, a primit 50.000 euro, pentru a dispune intocmirea de catre Comisia Locala de Fond Funciar a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului, in suprafata totala de 23,8 ha, iar loturile sa fie alipite.

De asemenea, primarul Adrian Mladin s-a angajat sa isi exercite influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directoarei Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov pentru a o determina sa avizeze planul parcelar si sa emita documentele cadastrale in vederea alipirii terenurilor in cauza.

"La data de 28 iulie 2011, inculpatul Mladin Adrian l-a determinat pe finul sau Szasz Ovidiu sa incheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denuntatorul, prin care acesta din urma sa ii cedeze drepturile asupra a doua terenuri. In realitate, acest contract a fost incheiat doar pentru a garanta si a ascunde savarsirea infractiunii de luare de mita", mai arata procurorii.

Potrivit sursei citate, in contextul in care intocmirea planului parcelar trena, a intervenit si Apostol Musat care, in calitate de primar al comunei Snagov, a lasat sa se creada ca are influenta asupra primarului Adrian Mladin si asupra directorului Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare Ilfov si ca, in virtutea acestei influente, ar putea sa grabeasca demersurile de obtinere a documentelor cadastrale pentru denuntator. in schimb, i-a pretins denuntatorului, direct si prin intermediar, suma de 1.100.000 euro.

"Pentru a ascunde si garanta obtinerea mitei, primarul Musat Apostol l-a determinat pe invinuitul Scaeteanu Ion sa intocmeasca, la notariat, la data de 6 iulie 2011, un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul, din care sa rezulte ca Scaeteanu Ion l-ar fi imprumutat pe denuntator cu suma pretinsa drept mita (1.100.000 euro), iar imprumutul sa fie garantat cu terenurile denuntatorului. in cele din urma insa Scaeteanu Ion a incheiat contractul de imprumut pe suma de 2.500.000 euro", arata DNA.

De asemenea, in perioada iulie - septembrie 2011, notarul public Roxana Curpene l-a sprijinit si ajutat pe Scaeteanu in toate demersurile acestuia facute in vederea obtinerii sumei de 2.500.000 euro drept mita de la denuntator, inclusiv sa incheie un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul.

La randul sau, prin intermediul primarului comunei Snagov, inculpatul Gheorghe Roman, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Ilfov, a pretins suma de 100.000 euro denuntatorului, lasand sa se creada ca are influenta asupra directoarei Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov, astfel incat sa o determine sa avizeze planul parcelar intocmit de Comisia Locala de Fond Funciar a comunei Jilava, in care erau incluse toate terenurile denuntatorului si a emite, cat mai urgent posibil, documentele cadastrale pentru aceste terenuri, arata DNA.

In cursul anului 2011, planul parcelar a fost intocmit, iar Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov a emis documentele cadastrale respective.

Recent, Adrian Mladin a fost trimis in judecata de DNA intr-un alt dosar, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii.

Mladin i-a denuntat in alte dosare pe fostul ministru Cristian David si pe fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, Tomita Neagu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, arestat preventiv pentru 30 de zile. Edilul, dus in arestul Politiei Capitalei
Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, arestat preventiv pentru 30 de zile. Edilul, dus in arestul Politiei Capitalei

Tribunalul Bucuresti a decis joi arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului din comuna Jilava, Adrian Mladin, acuzat de luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii.

Primarul din Jilava a fost retinut pentru o mita de peste 5 MILIOANE de lei. Si in 2012 a depus juramantul din arest
Primarul din Jilava a fost retinut pentru o mita de peste 5 MILIOANE de lei. Si in 2012 a depus juramantul din arest

Adrian Mladin, reales de curand primar in Jilava, a fost retinut in noaptea de marti spre miercuri.

Condamnat recent pentru fapte de coruptie, primarul Adrian Mladin a fost retinut intr-un alt dosar
Condamnat recent pentru fapte de coruptie, primarul Adrian Mladin a fost retinut intr-un alt dosar

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, care este suspectat de luare de mita intr-un nou dosar deschis pe numele sau de procurorii DNA, a fost retinut marti seara.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.