Condamnat recent pentru fapte de coruptie, primarul Adrian Mladin a fost retinut intr-un alt dosar

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, care este suspectat de luare de mita intr-un nou dosar deschis pe numele sau de procurorii DNA, a fost retinut marti seara.

Anchetatorii i-au perchezitionat marti dimineata casa si biroul, apoi l-au dus la audieri. Mladin a fost condamnat intr-un alt dosar, tot pentru fapte de coruptie, la 7 ani de inchisoare, insa decizia instantei nu este definitiva.

In ciuda acestor lucruri, Mladin a castigat luna aceasta un nou mandat.

Adrian Mladin a ajuns in birourile procurorilor marti dupa-amiaza, dupa ce ore bune casa si biroul din primarie i-au fost perchezitionate.

Localnicii par sa stie cu ce ilegalitati s-a ocupat primarul. Ar fi desproprietarit oameni din Jilava, cu toate ca acestia ar fi avut titluri de propritetate legale. Unul din ei spune ca i-a facut primarului Mladin peste o suta de plangeri la DNA.

Un alt localnic sustine ca pe terenul ce i-ar fi fost luat ilegal primarul ar fi construit o statie de vacum in care ar fi investit milioane de euro, nefunctionala.

Aceeasi schema ar fi aplicat-o primarul si in cazul unei policlinici nou-noute, care ar figura gata in acte, dar - in realitate - nu este deschisa si nu deserveste nevoile oamenilor. La fel si o statie de epurare.

Care ar fi legatura? Toate aceste proiecte, sustin oamenii, ar fi fost castigate de o singura firma - care ar apartine unui apropiat al primarului.

In prezent, Adrian Mladin este condamnat - in prima instanta - la 7 ani de inchisoare, intr-un alt dosar de coruptie. El ar fi pretins jumatate de milion de euro mita pentru intabularea unui teren si a primit 50.000.

Acum patru ani, a castigat alegerile locale din spatele gratiilor, fara macar sa participe la campania electorala. A contat insa ca oamenii l-au crezut curat ca lacrima.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO