Primăriile se pregătesc pentru deszăpezire, urmează nopți cu ceață și îngheț. Cauciucurile de iarnă devin obligatorii
Două săptămâni ne mai despart de prima lună de iarnă, iar primăriile se pregătesc pentru deszăpezire.
Responsabilii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii, anunță că sunt deja în comandament de iarnă și îi avertizează pe șoferi, că se formează polei pe unele șosele. Mâine noapte, vor fi sub zero grade şi în București.
Meteorologii spun că vremea va fi deosebit de rece în următoarele zile iar la munte sunt aşteptate ninsori. Nu este exclus să vedem câţiva fulgi şi în zonele mai joase.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Potrivit legii, atunci când pe şosea sunt depuneri de zăpadă sau pojghiţă de gheaţă, maşina trebuie să fie echipată cu anvelope de iarnă. Meteorologii spun că în următoarea perioadă, acest fenomen meteo periculos pentru şoferi se va produce în multe zone din ţară.
Meda Andrei-meteorolog ANM: „Când avem ceață, înseamnă că umiditatea e ridicată iar dacă la nivelul solului avem temperaturi uşor sub zero grade, în zonele de pod, zone de apă, acele picături pot să înghețe pe carosabil.”
Aşa s-a întâmplat în Mureş, unde 21 de maşini s-au ciocnit în lanţ. Potrivit poliţiştilor, principala cauză a fost poleiul, iar administratorul drumului a fost amendat cu 15 mii de lei.
În Capitală, primarii au început să verifice dacă firmele de salubritate s-au pregătit pentru iarnă.
Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: „Suntem pregătiţi, dacă e să ningă vor ieşi utilajele pe stradă. Avem 37 de sărăriţe, 12 pluguri, 11 încărcătoare frontale, 5 cisterne şi 3 minifreze la care se adaugă încă 10 utilaje ale ADP. Ca stocuri avem 5.000 de tone de sare şi 1200 de tone de ecotau. avem mobilizaţi 500 de oameni gata să intervină imediat."
La sectorul 1, după războiul gunoaielor din vară, firma de salubritate a anunţat că activitatea de deszăpezire e compromisă din cauza datoriilor.
Daniel Nițoiu, corespondent PROTV: „Opt milioane de lei trebuie să plătească Primăria Sectorului 1 firmei de salubritate pentru deszăpezirea de anul trecut. Şi în patru zile se obligă să semneze un nou acord pentru deszăpezirea de anul acesta"
Prognoza meteorologilor spune că după 23 noiembrie, temperaturile vor fi în scădere şi vom avea temperaturi negative şi ziua. Spre finalul acestei luni, creşte riscul de ploi îngheţate sau chiar ninsori.