Prietenii si colegii, despre Emil Hossu: "A murit pe scena. Un actor asa si-ar vedea moartea"

Teatrul Nottara

Moartea lui Emil Hossu i-a indurerat atat pe cei care l-au admirat pe actor in zecile de filme pe care le-a facut de-a lungul timpului, dar mai ales pe colegii si prietenii sai de pe scena.

Sebastian Papaiani: "Eram foarte apropiati, chiar daca ne vedeam rar, dar vorbeam la telefon destul de des. Am facut mai multe filme impreuna. L-am cunoscut ca om, ca actor si ne-am si imprietenit. Ce pot sa scot in evidenta despre Milu e ca stia sa pretuiasca prietenia. Era un om facut pentru adevar, era un om drept, cinstit, era un om bun. E trist intotdeauna (...) A murit pe scena. Repeta. (...) Un actor asa si-ar vedea moartea. Dar este foarte trist", a incheiat actorul.

Mircea Diaconu: "A fost un soc pentru tot teatrul", a spus el. Actorul a precizat ca sotia lui Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, a avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a iesi din soc. "Am chemat salvarea si pentru ea, ca sa o ajute sa iasa din soc". Diaconu a mai spus ca trupul neinsufletit al lui Emil Hossu a fost transportat la Institutul National de Medicina Legala. "Acum (miercuri, n.r.) a fost dus la IML pentru ca asa este procedura, intrucat a murit intr-un loc public. Acum ne gandim sa vedem cum o sa facem, unde o sa-l depunem. Maine dimineata (joi, n.r.) o sa anuntam unde va fi depus".

Ion Dichiseanu: "Ne-a parasit prea devreme, mai avea multe de spus. Nici nu-si arata varsta. El si-a mai amintit de cum a jucat impreuna cu Hossu si cum isi spuneau unul altuia "fratele meu" si fiecare oprea masina daca il vedea pe celalalt pe strada. "Era plin de optimism, daca aveai nevoie de vreun sfat, era spontan, saritor. (...) Radia prietenie, era omul minunat de care ai nevoie (...) un coleg bun, excelent, ca actor nu mai vorbesc - un partener ideal", a spus Dichiseanu.

Victor Rebengiuc: "Imi pare enorm de rau. Regret enorm disparitia lui", a spus cu tristete actorul.

Citește și
Emil Hossu
Emil Hossu a murit in urma unui stop cardio-respirator. Nu a raspuns manevrelor de resuscitare
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Geo Saizescu: "Numai cu aproximativ o luna in urma, dupa ce, in noiembrie, si-a aniversat cei 70 de ani, i-am inmanat un premiu pentru spirit si umor national oferit anual de Societatea umoristica Pacala, pentru ca a fost, este si va ramane un personaj de mare caldura sufleteasca, un talent care s-a remarcat si in teatru, in multe roluri, si in filme si de care toata lumea isi aminteste. Cu totii ne amintim de debutul lui extraordinar in filmul de televiziune "Ciuta", alaturi de Mariana Mihut. El, pentru mine, ramane o mare umanitate, un om cald, un om de cultura si un profesor de arta actorului. Sub aripa lui si a sotiei lui, Catrinel Dumitrescu, au iesit actrite si actori mari.

Emil Hossu a fost un model si pentru tanara generatie si pentru camarazii lui. A fost un model desavarsit, era omul tandru si impaciuitor. Emil Hossu ramane pentru mine o pilda de artist desavarsit care pana in ultima clipa a jucat. Chiar inainte sa intre pe scena sa se prabuseasca si sa nu mai fie?! Imi pare foarte rau. Sa-l odihneasca Dumnezeu pe bietul Miluca Hossu, care a fost intotdeauna aproape de noi", a mai spus regizorul Geo Saizescu.

Mircea Albulescu: "Este o pierdere importanta pentru teatrul romanesc, pentru filmul romanesc, pentru teatrul radiofonic si pentru televiziune. Un asemenea actor lasa in spate, prin moartea sa, o durere, un gol. A fost un actor important al Teatrului Nottara, cu care m-am cunoscut. intamplator, Teatrul Nottara este vizavi de casa mea si ma intalneam mereu cu el. Cel mai mult ma gandesc acum la sotia lui, Catrinel Dumitrescu, care trece prin momente groaznice. Nu-mi place sa vorbesc la trecut despre actorii care au murit. Cred ca Emil Hossu va ramane in sufletele spectatorilor ca un reper al artei actoricesti, al teatrului si cinematografiei".

Vladimir Gaitan: "Milica, Milica al nostru s-a dus. Era prietenul meu bun si drag. Sunt intors pe dos, nu ma asteptam. Era ultimul lucru la care ma puteam gandi. Era ultimul om pe care mi-as fi dorit sa-l pierd. Mi-a fost un prieten foarte drag, am jucat impreuna si la Nottara si in multe filme. El era foarte verde, era un maramuresean frumos, fara semne ca ar fi ceva. Dar asta ne este viata. Avem o generatie care ne-am cam facut datoria, usor, usor ne retragem", a spus cu tristete Vladimir Gaitan.

Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seara, medicii SMURD neputand sa-l resusciteze dupa intrarea in stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din Bucuresti in jurul orei 18.30. Coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita, a spus ca medicii au fost chemati pentru ca actorul Emil Hossu a lesinat, nemaifiind constient. Medicii l-au gasit pe actor in stop cardio-respirator si au inceput manevrele de resuscitare, care insa nu au reusit.

Emil Hossu trebuia sa joace miercuri seara in spectacolul "Aniversarea", in regia lui Vlad Massaci, programat de la ora 19.30, la Sala "George Constantin" a Teatrului Nottara. In urma decesului actorului Emil Hossu, atat spectacolul "Aniversarea", cat si spectacolul "Fii cuminte, Cristofor!" (care trebuia sa se joace de la ora 19.30, la Sala "Horia Lovinescu" a Teatrului Nottara) au fost anulate.

Emil Hossu, care a murit la varsta de 70 de ani, a fost actor la Teatrul Nottara din Bucuresti si a jucat in numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pamanteni" si "Balanta".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
Citește și...
Sotia lui Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, a primit si ea ingrijiri de la medicii SMURD
Sotia lui Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, a primit si ea ingrijiri de la medicii SMURD

Medicii de la SMURD ii acorda ingrijri medicale sotiei lui Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, afectata dupa aflarea vestii decesului actorului.

Emil Hossu a murit in urma unui stop cardio-respirator. Nu a raspuns manevrelor de resuscitare
Emil Hossu a murit in urma unui stop cardio-respirator. Nu a raspuns manevrelor de resuscitare

Actorul Emil Hossu a decedat, miercuri seara, medicii SMURD neputand sa-l resusciteze dupa intrarea in stop cardio-respirator. Decesul a fost declarat la 19.13.

Fiica lui Adrian Cristea invata tenis de la Ruxandra Dragomir. Vezi imagini
Fiica lui Adrian Cristea invata tenis de la Ruxandra Dragomir. Vezi imagini

Fiica lui Adrian Cristea invata tenis de la Ruxandra Dragomir! Vezi imagini

Recomandări
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”

Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.

Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”
Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”

Hamas a acceptat luni o propunere de încetare a focului în Gaza din partea mediatorilor, dar Israelul a declarat că termenii nu îi îndeplinesc cerinţele şi a continuat loviturile în Rafah, plănuind în acelaşi timp să continue negocierile pentru un acord.

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.