Reacția lui Iohannis după decizia CCR : Fără aceste amenzi, morții ar fi fost mult mai mulți

×
Codul embed a fost copiat

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, joi, decizia CCR privind amenzile din perioada stării de urgență, declarând că, fără aceste sancțiuni, s-ar fi înregistrat mai multe decese.

Iohannis a lansat, joi, de la Palatul Cotroceni, un nou ataca la adresa PSD, declarând că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca eforturile întregii naţiuni să eşueze. Președintele consideră că PSD a rămas acelaşi partid preocupat să-şi salveze baronii.

Declarații LIVE TEXT ale lui Klaus Iohannis:

- Acum se departajează cei responsabili și curajoși de profitorii și populiștii care fac doar promisiuni mincinoase.

- Sunt pe de o parte românii care respectă restricțiilor, salvând vieți, specialiștii și guvernații care au luat măsuri corecte și care pregătesc un program de relansare a economiei. Această parte a societății e orientată spre depășirea crizei.

- De cealaltă parte, îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție și proastă guvernare, adică PSD și acoliții săi.

- România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile instituite în această stare de urgență

- Este încă un semn de nepăsare, inconștiență a neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că interesul politic e mai presus de oameni pentru ei.

- Nu este surprinzător că astăzi aceste sancțiuni sunt discutate, discutabile. Este evident pentru noi toți că ele au fost utile. Surprizătoare este perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății.

- Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu decizia CCR. Sancțiunile impuse de autorități nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.

- Politicienilor care fac un scop din apărarea drepturilor celor care încalcă legea le cer să înceteze ca prin acțiunile lor să mai pună în pericol viața cetățenilor

- Românii se confruntă cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul SARS-COV-2, și unul la fel de perfid. Cei mai bine intenționați dintre noi am fi crezut că atunci când națiunea noastră are de înfruntat o criză, acești politicieni s-ar fi unit. O iluzie, pentru că lupul își schimbă blana, dar năravul ba.

Iohannis atacă din nou PSD

 

- Profitând că atenția publică e concentrată pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat în parlament, mult și prost, toxic. A continuat să facă ce știe mai bine, acest partid nociv care a scos în stradă sute de mii de români, care a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni. Acest partid a fost pe punctul de a scoate țara noastră de pe parcursul european.

- Dau doar două exemple recente de legi care s-au dovedit neconstituționale: suspendarea plăților la credite și la utilități, legi scrise prost și populist

- CEDO a dat o decizie care ne-a arătat din nou care era agenda reală a PSD: au venit la putere pentru a-i alunga din funcții pe cei competenți, pentru a scăpa de urmăriri penale, pentru a-și da amnistii și grațieri

- Prin ce continuă să facă dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic asupra justiției.

- De ce face PSD asta? Pentru că a rămas același partid preocupat să-și salveze baronii. În timp ce atenția publică era concentrată asupra altor subiect, PSD era preocupat să lovească din nou în standardele de integritate. PSD vrea să permită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze. Ar viza o mie de aleși locali care au încălcat legea

- Unica preocupare a PSD, chiar și într-o criză sanitară, rămân legile cu dedicație pentru baronii lor. PSD a infestat cu persoane obediente până și cele mai importante instituții ale statului. În 2018 și 2019, PSD a încercat să pună pe butuci ÎCCJ. Azi vrea să-i apere pe infractori, cu sprijinul sateliților lui.

- Maniera discreționară a PSD de a se comporta ca majoritate parlamentară a condus la ani pierduți pentru România

- Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza cât timp PSD are majoritatea parlamentară. După ce vom ieși din această criză principalul obiectiv trebuie să fie să punem România pe drumul unei dezvoltări temeinice și durabile.

Ce a declarat neconstituţional CCR

 

Şeful statului nu a reacţionat miercuri, după deciziile CCR prin care abrogarea pensiilor speciale era declarată neconstituţională. Şi ordonanţa de urgenţă prin care amenzile date de la 1 aprilie, în starea de urgenţă, erau majorate, a fost declarată neconstituţională.

Joi, preşedintele a vorbit public doar despre colaborarea în zona Balcanilor, după o videoconferinţă cu şefi de state din regiune. De aceea, este aşteptată o reacţie publică a sa şi privind deciziile Curţii Constituţionale a României.

 

Amenzile se dau în continuare şi după decizia CCR

 

Premierul Ludovic Orban a avertizat însă că amenzile se vor aplica în continuare, însă la nivelul anterior ordonanței de urgență care a făcut obiectul sesizării de neconstituționalitate.

Premierul a subliniat faptul că, deocamdată, se așteaptă motivarea deciziei CCR.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Avertismentul lui Raed Arafat după decizia CCR privind amenzile: ”Virusul este un ucigaș”
Avertismentul lui Raed Arafat după decizia CCR privind amenzile: ”Virusul este un ucigaș”

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj pe Facebook în care face referiri la decizia CCR care a stabilit că ordonanţa prin care Guvernul a mărit amenzile în ultima lună, până la 20.000 de lei, este neconstituţională.

Prima reacție a lui Orban după decizia CCR privind amenzile:
Prima reacție a lui Orban după decizia CCR privind amenzile: "Este un îndemn la anarhie"

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că este șocat de decizia CCR prin care OUG privind mărirea amenzilor în timpul stării de urgență a fost declarată neconstituțională, fiind vorba despre "un îndemn la anarhie".

Klaus Iohannis cere CCR să-și revizuiască decizia în privința lui Kovesi, după decizia CEDO
Klaus Iohannis cere CCR să-și revizuiască decizia în privința lui Kovesi, după decizia CEDO

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacție foarte critică, marți, la adresa Curții Constituționale, după condamnarea României la CEDO în cazul revocării Codruței Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Prima reacție a premierului Ungariei după declarația lui Iohannis privind Ardealul:
Prima reacție a premierului Ungariei după declarația lui Iohannis privind Ardealul: "Vom ridica mănuşa aruncată"

Premierul ungar Viktor Orban a făcut apel la răbdare în legătură cu declaraţia lui Klaus Iohannis pe tema proiectului de lege privind autonomia ţinutului secuiesc, informează portalul Hirado.hu, care citează agenţia de presă MTI.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.