Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Într-o ţară normală nu ar exista prescriere pentru fapte care au provocat moartea
Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, critică închiderea dosarului Hexi Pharma, menţionând că într-o ţară "normală nu ar exista prescriere pentru fapte care au provocat moartea".
Precizările vin după ce, vineri, Curtea de Apel Bucureşti a dispus încetarea procesului penal împotriva celor doi directori de la compania Hexi Pharma, Flori Dinu şi Mihai Leva, condamnaţi în primă instanţă la câte 3 ani de închisoare, după ce judecătorii au constatat că faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris.
"Justiţia din România a dovedit încă o dată că nu are nici o legătură cu dreptatea, cu identificarea şi condamnarea criminalilor şi asta într-o tăcere asurzitoare. Marii luptători împotriva corupţiei nu au pe agendă activitatea justiţiei. Mai urmăreşte cineva ancheta în dosarul Colectiv 2 (anchetele parchetelor general şi militar)? Ştie cineva în ce stadii se află anchetele incendiilor din spitalele din Piatra Neamţ sau Balş? Dacă aparţii anumitor structuri ale statului, îţi poţi face de cap oricât vrei (poţi ucide, poţi fura), sistemul te va salva", a scris Eugen Iancu, pe Facebook.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a menţionat că într-un "stat normal" s-ar fi aflat câţi oameni şi-au pierdut viaţa în spitale din cauza lipsei de eficienţă a dezinfectanţilor, iar vinovaţii ar fi fost condamnaţi.
"Într-un stat normal am fi aflat cam câţi oameni au fost ucişi în spitalele ţării de lipsa de eficienţă a produselor Hexifarma, iar falsificatorii ar fi fost condamnaţi pe viaţă. Într-o ţară normală nu ar exista prescriere pentru fapte care au provocat moartea. Într-o ţară normală procurorii şi judecătorii nu s-ar subordona serviciilor sau politicului. Într-o ţară normală dreptul la sănătate, la viaţă şi la justiţie ar fi respectate. Într-o ţară normală populaţia ar reacţiona, dar pentru asta ar trebui să nu fii un popor laş, indiferent, complice", a mai scris preşedintele asociaţiei.
„Marile ticăloșii ale justiției”
Potrivit acestuia, dosarul Hexi Pharma şi cel în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat în legătură cu accidentul rutier care a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină reprezintă "mari ticăloşii" ale justiţiei.
"Câteva zile s-a discutat intens despre cutremur şi efectele lui. Întâi a fost cel din Turcia apoi cele din Gorj. Apoi s-a inflamat facebook-ul la moartea lui Şora. Acum este momentul Auchan. Toţi intelectualii, toţi revoluţionarii, toţi activiştii, toată presa independentă luptă zgomotos pentru a acoperi marile ticăloşii ale justiţiei, dosarele Hexifarma şi Gigină (sau Oprea)", a adăugat Eugen Iancu.
Sursa: Agerpres
Etichete: justitie, eugen iancu, gabriel oprea, Hexi Pharma,
Dată publicare:
07-03-2023 10:59