Prăpăd în mai multe orașe, după furtună. Două nave s-au ciocnit ușor, în Portul Constanța

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20

Vremea rea a făcut prăpăd şi în unele regiuni din ţară! În Dâmboviţa, vijelia a smuls din rădăcini un copac bătrân care a căzut pe calea ferată şi a blocat, preţ de două ore, traficul feroviar între Bucureşti şi Titu.

În zona de deal, drumurile s-au transformat în râuri, iar în oraşe, multe curţi au fost inundate.

La malul marii, codul galben de vânt a forţat închiderea tuturor porturilor. În Eforie Sud, faleza a fost măturată de valuri uriaşe. Din cauza mării agitate, două nave s-au ciocnit uşor, în Portul Constanţa.

În timp ce în alte părţi din ţară furtună s-a potolit, pe litoral urgia a biciuit şi miercuri ţărmul. Toate porturile au fost închise, iar zonele cu plajă îngustă au dispărut pur şi simplu, în faţă mării dezlănţuite.

Marea a inundat aproape complet plaja, a înaintat cam 20-30 de metri. Valurile sunt foarte mari, ajung şi la aproape doi metri în acea zonă.

Din cauza valurilor mari, chiar şi porturile devin nesigure. Două nave s-au ciocnit în Portul Constanţa, din fericire fără pagube prea mari.

În partea de nord a litoralului, doi mistreţi înecaţi au fost aduşi de valuri la mal.

Specialiştii cred că mistreţii s-au înecat încercând să traverseze, cel mai probabil, canalul Midia- Năvodari, dinspre zona Vadu, în căutare de hrană. Au fost însă traşi de curenţi.

Adrian Balba, director Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa:"Am aflat că din punct de vedere tehnic este posibil că porci căzuţi în canal, răniţi, împuşcaţi sau pur şi simplu au încercat să treacă şi nu au găsit un mal destul de progresiv pentru a putea ieşi s-au înecat, au ajuns în ecluză şi din ecluză în mare."

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa vor recolta probe pentru a stabili dacă mistreţii ajunşi pe plajă au cumva pesta porcină, pentru că în nord-estul ţării au fost semnalate câteva cazuri.

Rafalele de vânt au depăşit chiar şi 60 km pe oră.

Au fost probleme şi în oraşul Pucioasa, unde pompierii au fost chemaţi să scoată apa din curţi.

În localitatea Conteşti, vântul puternic a doborât un arbore pe calea ferată, iar trenul care venea de la Bucureşti spre Târgovişte a avut o întârziere de peste două ore.

În cele din urmă, copacul a fost înlăturat de pe șine, iar trenurile şi-au reluat circulaţia.

Furtuna care continuă să lovească litoralul nu a rămas fără urmări. Toate porturile au fost închise, iar zonele cu plajă îngustă au fost înghiţite de apă.

Marea a inundat aproape complet plaja și a înaintat cam 20-30 de metri. Ultimele răbufniri ale furtunii se fac simţite în judeţele Constanţa şi Tulcea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO