146 de copaci doborâți de vânt, 80 de mașini avariate în Capitală. Condițiile în care sunt despăgubiți șoferii

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20

După 9 ore de ploi şi vânt puternic, Bucureştiul este un oraş asediat. Aproape 150 de arbori s-au prăbuşit şi au lovit 85 de maşini, două case şi-au pierdut acoperişul parţial, iar câteva clădiri au tencuiala smulsă de rafale.

Două persoane au fost rănite uşor şi secţia unui spital a fost evacuată în grabă când un copac a căzut peste imobil.

Zeci de copaci au căzut peste garduri şi maşini parcate pe străzile din Capitală. Unii şoferi au fost loviţi în trafic, în timp ce conduceau. Pe stradă Clucerului, de exemplu, un arbore a făcut mari pagube.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Şi pe stradă Împăratul Traian s-a prăbuşit un copac. În cădere, a tras după el cablurile de electricitate şi stâlpul de iluminat.

Şi aici, păgubiţi au fost cei care aveau maşinile parcate în zonă. Pompierii au avut sute de apeluri. Unul dintre ele a venit de la Spitalul de Psihiatrie Obregia unde un plop s-a rupt din rădăcina şi s-a oprit într-un pavilion cu 8 bolnavi.

Numai că intervenţia a fost amânată pentru dimineaţă, pentru că noaptea şi pe ploaie era prea riscantă.

Pe lumina, trunchiul cu o circumferinţa de 1 un metru şi jumătate se sprijină pe clădirea spitalului într-un echilibru precar.

Codul galben de vreme rea a durat în Capitală 9 ore şi a lăsat în urmă 146 de copaci rupţi şi 85 de maşini avariate. Numărul mare de arbori căzuţi la pământ aduce în discuţie cât de bine sunt întreţinuţi de autorităţile locale.

Copacii ar trebui diagnosticaţi, nu doar verificaţi că au frunzele verzi, spun specialiştii. O scorbură le afectează rezistenţă, dacă sunt tăiate crengile şi se supraînălţă, din nou se pot frânge mult mai uşor.

De asemenea, dacă au rădăcinile gâtuite de astalt sau se construieşte lângă ei, ori sunt tuneluri subterane, le este afectată rezistenţă şi vor ceda mai uşor la presiunea vântului.

În sectorul patru, şoferii care s-au trezit cu maşinile distruse de copaci vor fi despăgubiţi în anumite condiţii: dacă s-a solicitat toaletare și nu s-a făcut, atunci nu sunt despăgubiri.

În alte sectoare, primăriile anunţă că vor suportă daunele făcute maşinilor de copaci, doar dacă sunt date în judecată, iar şoferii câştigă procesul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO