Povestile romanilor care au renuntat la oras si s-au mutat in case vechi de secole, reconditionate
Case vechi de sute de ani, pline de farmecul romanesc, au fost restaurate pana la ultimul detaliu de oameni care iubesc traditiile si peisajele de tara.
S-au gandit apoi sa le imparta si cu altii, si au pus pe picioare o afacere in turism. Acum isi asteapta clientii cu paine coapta pe vatra, dulceata de trandafiri si asternuturi cu miros de busuioc.
Satui de zbuciumul orasului, un fost inginer de aviatie si o fosta directoare de banca s-au mutat definitiv la Crit, un sat la 100 de kilometri de Brasov. Au facut din casa cumparata acum 6 ani un loc cum rar gasesti.
N-au renuntat la nimic din tot ce au gasit in casa veche de peste 200 de ani. I-au restaurat lemnaria, picturile, mobila si au botezat-o "Casuta cu zorele".
Fostul constructor de elicoptere gateste acum dupa retete traditionale.
Vecinul acestuia are si el cu ce se mandri. Fost inginer mecanic, s-a mutat de la oras acum 3 ani, iar mierea lui e gustata de insusi printul Charles.
177 de lei ii costa pe oaspeti camera dubla cu tot cu micul dejun si cina la Casuta cu zorele.
Departe de lume, in Muntii Bihorului, o alta invitatie la liniste si tihna: o noapte de cazare la Rosia, in Bihor, costa intre 70 si 100 de lei, dar daca vin mai multe familii si inchiriaza o casuta intreaga, gazdele fac reduceri.