Povestea Prințului Paul de România și moștenirea sa regală. A revendicat chiar și Castelul Peleș
Paul de România s-a mutat în țara noastră la începutul anilor '90 și a cerut imediat să-i fie recunoscută apartenența la familia regală. După 21 de ani de procese, i-a fost recunoscut acest drept în justiție și avea să moștenească diverse bunuri.
În ultimii ani, a continuat să deschidă procese, cerând părți importante din averea Familiei Regale, care nu l-a recunoscut însă niciodată drept parte a ei.
Paul al României și soția lui frecventau cercurile mondene ale Bucureștiului și erau atrași de lumina reflectoarelor.
Paul Phillip calcă pe pământ românesc în 1990, iar un an mai târziu deschide primul proces.
Cerea să fie recunoscută în România sentința de la Lisabona care certifica faptul că tatăl său, Carol Mircea, a fost fiul legitim al regelui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino.
Tribunalul Ilfov anulase însă aceasta căsătorie din 1918 pe motiv că ar fi fost încheiată ilegal în clandestinitate, la Odessa.
”Prințul Paul: Carol al II-lea a avut primul băiat care a fost Carol Mircea și care trebuia să fie regale, după asta eu sunt primul născut, suntem pe prima linie de succesiune.
Prințesa Lia: Și acum trebuie să fii modest, pace și reconciliere”.
În toate aparițiile publice Paul de Romania era însoțit de soția lui, Lia, cu care s-a căsătorit în 1996 în România.
Deși ea s-a născut în Statele Unite, se cunoscuseră la Londra, la o gală UNICEF. Povestea ei era cunoscută în anumite cercuri după un divorț în urma căruia primise 15 milioane de dolari.
Lia Triff fusese a cincea soție a avocatului american Melvin Beli, apărător al celui care l-a împușcat pe asasinul lui John F. Kennedy.
Traian Băsescu le-a botezat fiul
După 15 ani de mariaj cu Prințul Paul, Lia a născut în 2009 un băiat botezat Carol Ferdinand, iar nași i-au fost președintele Traian Băsescu și soția sa, Maria.
Paul de România și soția lui Lia erau un cuplu monden. Mereu prezenți în viața publică și dornici să vorbească despre viața de familie și moștenirile regale.
În 2012 aveau să țină prima pagină a ziarelor după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a recunoscut pe Paul drept moștenitor al lui Carol al II-lea după 21 de ani de procese.
”Prințul Paul: 21 de ani e un timp extraordinar, dacă tata ar fi în viață pentru el a fost mai mult de jumătate de secol acest proces între noi”.
Această sentință deschidea și drumul spre o moștenire fabuloasă a celui care între timp își luase și titlul de România.
I-au fost retrocedate câteva terenuri ale Elenei Lupescu, dar a pierdut procesul de revendicare a vilei din Aleea Modrogan, unde se află sediul central al PNL.
Prințul Paul: ”Am formulat cerere la Guvern să-mi fie recunoscută 62% din averea regală. Este un drept câștigat. Vorbim de Castelul Peleș. Trebuie să vedem aceste documente, avem încredere în justiția din România”.
Sursa: Pro TV
Etichete: proces, printul paul, mostenire, carol al II-lea,
Dată publicare:
18-12-2020 20:23