Povestea medicului din Cluj, abandonat la nastere si plasat dintr-un centru in altul, care azi e model pentru toti orfanii
Intr-o tara in care de mai bine de doua decenii nu s-au gasit solutii onorabile pentru integrarea orfanilor odata iesiti din sistem, cativa tineri straluciti se ambitioneaza sa dovedeasca exact contrariul.
Un medic din Cluj abandonat la nastere nu s-a lasat prada dramei personale, iar acum este respectat in domeniul sau.
Chiar si asa recunoste ca i-a fost de 100 de ori mai greu ca unui copil care are o familie. N-a avut modele si cand, in sfarsit, gasea un punct de sprijin totul se ruina.
El este Gligor. Are 33 de ani si ar trebui sa fie un model pentru noi toti. A fost abandonat la nastere intr-un spital din Cluj, iar primii 26 de ani din viata si i-a petrecut prin centre de ocrotire sau pe la familii. A vrut sa isi faca rostul lui si a urmat doua facultati, una de medicina generala, cealalta de stomatologie, iar acum lucreaza la Clinicii de Maxilo Faciala din Cluj. Isi aduce aminte ca a trecut prin mainile a zeci de educatori. Putini au fost insa cei care i-au vazut talentul.
Gligor a reusit sa ramana in picioare si acum exceleaza. La fel si Dan, care are o poveste similara. A cerut mai mult de la viata, a luptat, iar acum e implinit. A urmat Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si lucreaza intr-un Centru pentru copii cu dizabilitati. Pe langa asta ii ajuta pe alti tineri care ies din sistem sa-si gaseasca drumul in viata.
Cei mai multi dintre orfanii Romaniei s-au pierdut dupa ce au parasit casa de copii. Nu au avut modele de urmat, iar statul nu a gasit inca strategia pentru ei.