Povestea MagicHome, refugiul părinților copiilor bolnavi de cancer de la Fundeni, duminică, la ”România, te iubesc!”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Sambata 25 Noiembrie 2017 18:49
Categorie: Social

Viața pe un scaun. Așa curg zile, luni, uneori ani pentru părinții copiilor bolnavi de cancer internați în spitalele noastre. Acești oameni își duc suferință pe un scaun.

Acolo dorm și tot acolo găsesc energie pentru a merge mai departe, să le fie alături copiilor într-o luptă nedreaptă. În acest moment, voluntarii strâng bani pentru amenajarea unei clădiri în apropierea Spitalului Fundeni, care va deveni refugiul acestor părinți. Duminică seară, la emisiunea "România, te iubesc!' vă invităm să urmăriți povestea unei povești - MagicHome.

O cladire gri, veche, trista, un loc din care durerea mustește la tot pasul. Este Institutul de Oncologie Bucuresti, IOB, locul in care in fiecare clipa, in fiecare salon, se dă o lupta nedreaptă cu o boală nemiloasă. La parter este sectia de Pediatrie. Pe hol, mogâldețe de om se indreaptă spre tratament. Lângă fiecare copil stă o mamă, un tată, cineva din familie, sa le fie alături, să-i susțină, dar de multe ori e invers.

În IOB, un tată se așează în genunchi lângă patul pe care de 3 luni fiul luptă. A venit în vizită împreună cu fiica tocmai din Caraș Severin. Familia Urdăreanu a intrat în această poveste acum câțiva ani și de atunci stau prin spitale. Mama și Mitruț sunt aici de mai bine de 3 luni. Acest pat le este casa.

Duminica, la ”România, te iubesc!”, vorbim despre acești oameni. Unde dorm, unde gătesc ceva pentru micuții lor, unde își spală hainele, unde plâng?

În fiecare an, în România, 550 de copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Cancer. Alte mii sunt în tratament. Spitalele au devenit neîncăpătoare. La câteva sute de metri de Institul Oncologic, o clădire cu 3 etaje ar putea să devină o gură de oxigen pentru părinții și familiile care trec prin această suferinta.

Cladirea a fost cumpărată de Magicamp, asociația fondată de Vlad Voiculescu. E nevoie acum de bani pentru amenajare și dotări. Pentru asta a luat naștere una dintre cele mai puternice campanii din ultimii ani.

Și, imediat, sute de oameni s-au înscris pentru a sta pe scaunul așezat într-o vitrină în mijlocul Bucureștiului pentru a strânge SMS-uri.

Vin, se așează, plâng și își lasă gândurile într-o agendă din care, de cum o deschizi, te lovește multă suferință, dar și enorm de multă speranță.

Sms-urile au început să vină și o dată cu ele și banii, iar în blocul din Fundeni muncitorii s-au apucat de treabă. E nevoie însă de susținere și pe viitor pentru ridicarea și întreținerea acestui loc în care vor putea să stea 30 de părinți, vor găsi mâncare, bani pentru transport și sprijin. Unde își găsesc acum refugiu acești oameni, când va fi gata blocul din Fundeni, dar, mai ales, cum putem fiecare dintre noi ajuta, aflați duminică, la ”România, te iubesc!”.

MagicHome - un reportaj cutremurător la România, te iubesc!
MagicHome - un reportaj cutremurător la România, te iubesc!
VIDEO PROTVPLUS.RO
taximetristi gara cluj napoca
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Cursuri suspendate vineri în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
branzeturi romania, pret,
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%
Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal