Povestea MagicHome, refugiul părinților copiilor bolnavi de cancer de la Fundeni, duminică, la ”România, te iubesc!”

×
Codul embed a fost copiat

Viața pe un scaun. Așa curg zile, luni, uneori ani pentru părinții copiilor bolnavi de cancer internați în spitalele noastre. Acești oameni își duc suferință pe un scaun.

Acolo dorm și tot acolo găsesc energie pentru a merge mai departe, să le fie alături copiilor într-o luptă nedreaptă. În acest moment, voluntarii strâng bani pentru amenajarea unei clădiri în apropierea Spitalului Fundeni, care va deveni refugiul acestor părinți. Duminică seară, la emisiunea "România, te iubesc!' vă invităm să urmăriți povestea unei povești - MagicHome.

O cladire gri, veche, trista, un loc din care durerea mustește la tot pasul. Este Institutul de Oncologie Bucuresti, IOB, locul in care in fiecare clipa, in fiecare salon, se dă o lupta nedreaptă cu o boală nemiloasă. La parter este sectia de Pediatrie. Pe hol, mogâldețe de om se indreaptă spre tratament. Lângă fiecare copil stă o mamă, un tată, cineva din familie, sa le fie alături, să-i susțină, dar de multe ori e invers.

În IOB, un tată se așează în genunchi lângă patul pe care de 3 luni fiul luptă. A venit în vizită împreună cu fiica tocmai din Caraș Severin. Familia Urdăreanu a intrat în această poveste acum câțiva ani și de atunci stau prin spitale. Mama și Mitruț sunt aici de mai bine de 3 luni. Acest pat le este casa.

Duminica, la ”România, te iubesc!”, vorbim despre acești oameni. Unde dorm, unde gătesc ceva pentru micuții lor, unde își spală hainele, unde plâng?

În fiecare an, în România, 550 de copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Cancer. Alte mii sunt în tratament. Spitalele au devenit neîncăpătoare. La câteva sute de metri de Institul Oncologic, o clădire cu 3 etaje ar putea să devină o gură de oxigen pentru părinții și familiile care trec prin această suferinta.

Cladirea a fost cumpărată de Magicamp, asociația fondată de Vlad Voiculescu. E nevoie acum de bani pentru amenajare și dotări. Pentru asta a luat naștere una dintre cele mai puternice campanii din ultimii ani.

Și, imediat, sute de oameni s-au înscris pentru a sta pe scaunul așezat într-o vitrină în mijlocul Bucureștiului pentru a strânge SMS-uri.

Vin, se așează, plâng și își lasă gândurile într-o agendă din care, de cum o deschizi, te lovește multă suferință, dar și enorm de multă speranță.

Sms-urile au început să vină și o dată cu ele și banii, iar în blocul din Fundeni muncitorii s-au apucat de treabă. E nevoie însă de susținere și pe viitor pentru ridicarea și întreținerea acestui loc în care vor putea să stea 30 de părinți, vor găsi mâncare, bani pentru transport și sprijin. Unde își găsesc acum refugiu acești oameni, când va fi gata blocul din Fundeni, dar, mai ales, cum putem fiecare dintre noi ajuta, aflați duminică, la ”România, te iubesc!”.

Citește și...
MagicHome - un reportaj cutremurător la România, te iubesc!
MagicHome - un reportaj cutremurător la România, te iubesc!

Duminică, la România, te iubesc!, Alex Dima aduce în prim-plan povestea MagicHome, campania care a atins sufletele multor oameni pentru ajutorarea părinților ce locuiesc pe un scaun de spital la căpătăiul copiilor bolnavi de cancer.

Recomandări
Ministrul Mediului: „Barajul de la Roşia Montană este stabil”. Se anunță verificări de urgență în țară
Ministrul Mediului: „Barajul de la Roşia Montană este stabil”. Se anunță verificări de urgență în țară

Au trecut mai mult de 48 de ore de când s-a declanșat alerta la Roșia Montană, unde o fisură apărută în digul lacului Tăul Mare a dus la evacuarea locuitorilor din zonă.

Numele lui IPS Teodosie, în scandalul sexual legat de deputatul exclus din PSD. “Călugărul amant” revine cu precizări
Numele lui IPS Teodosie, în scandalul sexual legat de deputatul exclus din PSD. “Călugărul amant” revine cu precizări

Scandalul în care este implicat Aurel Bălășoiu, dar afară din PSD, după ce a apărut în imagini în ipostaze intime cu un minor, continuă cu implicarea unor nume mari bisericești. 

O butelie de gaz defectă a provocat o explozie puternică în apartamentul unei pensionare. 19 locuințe au fost distruse
O butelie de gaz defectă a provocat o explozie puternică în apartamentul unei pensionare. 19 locuințe au fost distruse

Explozie puternică, marți dimineață, într-un bloc din Vatra Dornei. Oamenii s-au trezit cu geamurile și ușile sparte, dar și cu bucăți mari de tencuială prăbușite în camere și pe holurile imobilului.