Pompierii de-abia au făcut față unui incendiu. Mulți erau la exercițiul de cutremur
Zile şi nopţi grele pentru pompierii din Argeş, unde incendiile de vegetaţie nu mai contenesc. Sătenii fac curăţenia de toamna pe ogoare şi dau foc uscăturilor, apoi lăsă flăcările nesupravegheate.
Ultimul incendiu de mirişte, a cuprins șapte hectare de teren, între Călineşti şi Topoloveni. Din cauza vântului, flăcările sunt greu de stăpânit, pompierii fiind nevoiţi să ceară întreruperea temporară a traficului feroviar în zonă.
Alegeri 2024
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
Pompierii din Argeş se confruntă zilnic cu zeci de incendii de vegetaţie uscată. Chiar dacă amenzile sunt mari, cei care pun foc rareori fiind identificaţi.
Mădălina Epure purtător de cuvânt ISU Argeş: "Astăzi (luni - n.r.), până la ora prânzului, am intervenit la 15 asemenea incendii. Aceste incendii de vegetaţie pot produce mari pabube, uneori soldându-se chiar cu vieţi omeneşti, dar pot afecta şi mediul, chiar şi circulaţia pe căile rutiere şi feroviare."
Pompierii au o misiune dificilă în aceste zile, pentru că mulţi dintre colegii lor sunt plecaţi la Bucureşti, unde se desfăşoară exerciţiul de intervenţie în caz de cutremur.
Localnicii spun că fumul face că aerul să fie irespirabil şi, mai mult, se tem că focul s-ar putea apropia de gospodarii.
Localnic: "Ia uite, am porumbul acolo şi..."
Reporter: "Ajunge la porumbul dvs?"
Localnic: "Păi e în capul porumbului acum. Oamenii, ca să elibereze terenurile, dau foc şi pleacă."
Un tânăr fermier a venit de la câţiva kilometri să vadă dacă flăcările nu au ajuns până la plantaţia sa de mure.
Fermier: "Eu stau cu frica-n sân să nu-mi intre în plantaţie, că am plantaţie aici de 5.000 de metri de mure. Vă daţi seama că dacă mi-a intrat acolo, ce daună poate să fie? Eu cred că tot, oamenii, acre au porumb şi cu astea ... dă foc. Singuri, incendiază ca să nu mai stea să adune la coceni."
Pompierii au trimis, luni, în teren şi inspectori care vor încerca să-i identifice pe cei care incendiază miriştile. Amenzile variază între 1.000 şi 2.500 de lei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!