Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa: „Nu am văzut fetele, nici măcar nu mi-am dat seama că sunt două victime”

Ultima actualizare: 20-01-2022 19:53

Subofiterul de politie care a accidentat mortal o copilă de 11 ani și a rănit grav o alta, a dat, joi, prima declarație la procuratură.

„Nu am văzut fetele, nici măcar nu mi-am dat seama că sunt două victime”, a spus acesta. Agentul a recunoscut însă, că circula cu viteză mare, dar nu a reușit să explice de ce nu le-a observat la timp pe fetele care traversau regulamentar, pe un drum drept, fără obstacole. 

Subofiţerul de poliţie care a provocat tragedia a stat de vorbă doar cu anchetatorii.

Adrian Cuculis, avocatul familiei victimelor: “A povestit că nu a fost atent, că doar s-a trezit cu o bufnitură, dar și că nici nu a realizat că a lovit două victime”.

Avocatul poliţistului spune că regretă cele petrecute, că oricine ar fi în situaţia lui ar regreta.

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa

Declaraţiile poliţistului, primele de la tragedie, reprezintă doar o parte din explicaţiile pe care subofiţerul va trebui să le dea. Ancheta va trebui să lămurească pe deplin si situaţia dreptului de a conduce. El are permis din 2012, dar l-a preschimbat cu unul britanic, iar de când a intrat în Poliţia Română, în 2017, nu a mai revenit la cel românesc. Şefii lui susţin ca asta nu îl împiedică să conducă maşinile poliţiei.

Extrem de importantă în economia acestei teribile tragedii rămâne viteza cu care subofiţerul de poliţie circula în momentul producerii accidentului, aşa încât, avocatul familiilor celor două victime i-a cerut procurorului să facă o expertiză tehnică pentru a se stabili acest detaliu. Anchetatorii aşteaptă și expertiza medico legală cu privire la situaţia medicală a celei de-a doua victime, astfel încât poliţistul ar putea fi acuzat nu doar de ucidere din culpă, ci şi de vătămare corporală din culpă.

Familiile celor doua victime, susţine avocatul lor, vor pretinde ca în urma procesului penal, şi în cazul unei condamnari, poliţistul să fie obligat la plata unor despăgubiri uriaşe: 6 milioane de euro, pentru rudele fetiţei ucise, şi 1 milion de euro, pentru rudele celei rănite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO