Polițiștii din Suceava refuză să mai lucreze peste program: ”Vom dispune de timpul liber cum dorim”
Poliţia suceveană se află într-o situație fără precedent, după ce mai mulţi angajați, inclusiv de la departamente operative importante au transmis că refuză să mai lucreze în afara orelor de program.
Șefii Inspectoratului Județean de Poliție Suceava au aflat că un întreg birou judiciar - adică polițiștii care se ocupă de cazurile grave, violente - NU va mai lucra după program, după ce, la începutul acestui an, polițiștilor suceveni li s-a tăiat sporul de 40% pentru asigurarea permanenţei, relatează monitorulsv.ro.
Poliţiştii au anunţat, oficial, că vor fi disponibili doar pentru programul de lucru zilnic, iar în rest nu vor mai răspunde la telefon şefilor care îi solicită.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
”În afara programului normal de lucru, nu suntem obligaţi să purtăm sau să folosim telefoane mobile”, au transmis printr-o adresă oficială polițiștii din Câmpulung Moldovenesc.
În data de 12 ianuarie, toți poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Câmpulung Moldovenesc au semnat următorul raport:
”Având în vedere că pentru intervenţia de la domiciliu, prevăzută de Legea nr. 115/2017, pentru aprobarea OUG 9/2017 (spor 40%), începând de la 1 ianuarie 2018 nu se mai acordă drepturi băneşti (...) vă aducem la cunoştinţă faptul că, începând cu data de 15 ianuarie 2018, vom dispune după programul normal de lucru, de timpul nostru liber, în funcţie de nevoile personale, familiale şi sociale.
De asemenea, arătăm faptul că, în afara programului normal de lucru, nu suntem obligaţi să purtăm sau să folosim telefoane mobile”.
Poliţiştii mai arată în hârtia oficială că în cazurile excepţionale, aşa cum sunt definite acestea de un ordin al Ministerului Afacerilor Interne, anunţarea trebuie efectuată din timp util, în scris, la adresele de domiciliu.
Această precizare a poliţiştilor vine probabil pentru a evita să fie cercetaţi disciplinar pentru prevederi legate de Statutul Poliţienesc şi obligativitatea asigurării permanenţei serviciului poliţienesc.
Sursa: Monitorul de Suceava
Etichete: protest, suceava, politist, plata,
Dată publicare:
19-01-2018 17:47