Polițiștii din Mureș dotați cu camere prinse de uniformă. Reacția șoferilor
După modelul american, mai bine de jumătate dintre polițiștii din Mureș au fost dotați cu niște camere mici, prinse pe uniformă.
Acestea vor înregistra acțiunile la care vor participa și vor fi folosite ca probă, în cazul în care ei sunt agresați. 12 dintre acestea au ajuns și la Rutieră, iar la Cluj, peste 120 de polițiști locali au primit astfel de dispozitive, iar municipalitatea a donat Inspectoratului de Poliție 125 de camere pentru agenți.
Cu astfel de camere mici vor patrula majoritatea polițiștilor din Mureș. Din prima zi au fost folosite cu succes, mai ales în acțiunile rutiere.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Șofer: „Sper să fie folositor pentru toată lumea și pentru noi și pentru ei. Am auzit, e o treaba bună. Sperăm să fie folosită pentru toată lumea la fel.”
Șofer: „E o idee foarte bună, mi se pare foarte bună. E al treilea martor. Sigur care nu se poate schimba. Nu m-ar deranja. Ar fi pentru siguranța mea.
Camerele au fost donate de sindicatul Europol care a ținut cont de recomandarea Comisiei Europene, după ce s-au strâns 3500 de plângeri împotriva polițiștilor și doar 12 dintre ele s-au confirmat a fi adevărate.
Contiu Cristian, șef Serviciul Rutier Târgu Mureș: „Serviciul Rutier Mureș a fost dotat cu 12 camere tip body. Cam acesta fiind împărțit în șase pentru biroul rutier. Aceste camera au drept scop identificarea situațiilor în care polițistul poate fi supus ultragierii sau în situații periculoase.”
Imaginile sunt stocate pe un dispozitiv securizat și se pot folosi doar în situații în care există plângeri sau în situații de administrare a unei probe.
Emanuela Rugină, purtător de cuvânt IPJ Mureș : „Aceste dispozitive sunt folosite în activitățile de supraveghere și traficul rutier, dar și la ordinea și liniștea publică. Ultilizarea acestor dispozitive este de un real folos și poate consitui un real sprijin și descurajează persoanele cu care polițiștii intră în contact.”
Și la Cluj, Primăria a achiziționat 250 de astfel de dispozitive care sunt deja folosite de agenții de la Poliția Locală și de angajații Inspectoratului de Poliție din Cluj.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!