Politistii au primit liber la armele din dotare. In ce conditii au voie sa traga in suspecti
"Folositi armamentul din dotare atunci cand se impune. Pentru asta aveti arma", le spune seful Politiei Romane subalternilor, dupa ultimele incidente in care o politista a fost injunghiata si colegii ei atacati cand isi faceau datoria.
Agentii ezita uneori sa deschida focul de teama sa nu fie vizati ulterior de-o ancheta. Dar chestorul Liviu Popa le promite ca nu vor avea multe explicatii de dat.
"Ii indemn la fermitate, sa inlature frica si teama ca daca vor folosi armamentul se va intampla nu stiu ce. Ii asigur ca nu vor trebui sa faca multe rapoarte", a declarat chestorul Liviu Popa, seful Politiei Romane.
Alegeri 2024
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
Cand vor sa retina un suspect iar acesta nu se supune procedurilor de somare si devine agresiv, politistii au dreptul sa foloseasca armamentul din dotare. Daca suspectul nu se supune somatiei, devine agresiv si pune in pericol viata politistilor, acestia pot sa traga.
Daca se intampla sa va aflati intr-o zona in care politia actioneaza, si auziti "Politia!Stai!" nu intrati in panica, nu o luati la fuga pentru ca puteti deveni un posibil suspect. Ramaneti pe loc si ascultati indicatiile politistilor chiar daca sunteti nevinovat pana cand situatia se clarifica. Politia are dreptul sa someze si sa traga asupra unui suspect.