Ploile fac ravagii în țară. Zeci de localități inundate, pompierii depășiți de situație


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2019 19:36
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2019 19:01
Categorie: Stiri actuale

Ploile au provocat noi inundaţii în Argeş, Timiş, Hunedoara şi Arad. La Piteşti, oamenii s-au trezit cu apă în curţi şi în case.

154 de copii de la o grădiniţă au fost evacuaţi. Pompierii, copleşiţi de numărul apelurilor la 112, au cerut ajutoare. În Timiş, a fost cod roşu de inundaţii, pe răul Bega, iar localnicii din zonele ameninţate s-au rugat să nu mai cadă apa din cer. Însă precipitaţiile nu se opresc, anunţa meteorologii.

Imaginile dezastrului în galeria foto a acestui articol

A fost prăpăd, joi după-amiază, în Piteşti şi într-o comună învecinată. Timp de o oră a plouat torenţial şi s-au adunat peste 50 de litri pe metrul pătrat. Apa a intrat în case, magazine şi maşini.

Localnic: "A intrat în casă !"
Reporter: "Cat e apă în casă ? "
Localnic: "Păi uitaţi-vă şi dvs, că se vede cât e apă în casă, vă daţi seama că n-am putut să mai deschid uşa, de ce apa e acolo."

Pompierii şi-au chemat în ajutor colegii de la Bradu, Mioveni, Curtea de Argeş şi Câmpulung.

Locotenent colonel Bogdan Olar, şef ISU Argeş: "Au fost salvaţi 2 copii pe strada Uiască, împreună cu mama lor, doi copii minori, au fost surprinşi de către o viitură foarte puternică în casă."

Localnic: "Se vede dungă pe uşă, dacă vă uitaţi pe uşă, se vede dungă cât a fost !"
Reporter: "A fost de juma' de metru ?"
Localnic: "Daaaa, sigur !!!"

În comună Bascov, 154 de copii de la o grădiniţă au fost evacuaţi cu microbuzul şcolar şi duşi câteva sute de metri mai departe, în curtea unei şcoli.

În comună Bată din Arad, două femei de 30, respectiv 60 de ani, au rămas izolate într-o casă înconjurată de apă şi au fost salvate de pompieri.

Apele au făcut prăpăd şi în comuna Cristur din Hunedoara.
 

Şi în Timiş, peste o sută de case au fost inundate. Pompierii au sărit să-i ajute pe oameni.

Cod roșu de inundații pe Bega

Pe răul Bega a fost instituit codul roşu de inundaţii.

Ploile au umplut şi barajele, pline acum de deşeuri aduse de râurile ce se varsă în lacurile de acumulare. În Prahova, barajul Paltinu este aproape blocat de Lemne, peturi, cadavre de animale şi resturi vegetale.

Autorităţile au decis, ca măsură excepţională, golirea barajului ajuns la peste 93 la sută din capacitatea de acumulare, pentru că ploile ce vor urmă l-ar umple cu totul şi există pericolul ca apele să se reverse în localităţile din apropiere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Ploile fac ravagii în țară. Zeci de localități inundate, pompierii depășiți de situație
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO