Zeci de soferi blocati in Capitala, dupa precipitatiile record. Sfaturile expertilor in cazul situatiilor cu strazi inundate
Vijeliile au ravasit marti noapte centrul, estul si sudul tarii. A fost noaptea fulgerelor si a codurilor portocalii de vreme rea. In Capitala, temperaturile au scazut cu 10 grade si ploaia a inundat strazi si locuinte.
Vantul puternic a rupt mai multi copaci si schele metalice, care au distrus in cadere numeroase masini parcate. Iar cele aflate in trafic s-au blocat in apa care a navalit peste tot. Oficialii de la Apa Nova sustin ca in Bucuresti au cazut precipitatii record.
Unii tineri, abia iesiti dintr-un club, s-au udat pana la piele, pentru ca au fost nevoiti sa impinga prin apa masina in care se aflau. Li s-a oprit motorul, dupa ce au coborat podul de la Vacaresti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acelasi ghinion l-a pandit si pe alt sofer. A crezut ca poate trece prin apa, insa motorul i s-a oprit.
Pe Bulevardul Tineretului, nivelul apei a depasit 50 de centimetri. La cateva sute de metri departare, doua masini au ramas blocate pe mijlocul strazii. Trei domnisoare au ramas blocate in masina inundata, dar n-au vrut sa o abandoneze.
Mecanicii auto va sfatuiesc sa nu va aventurati cu masina daca pe strada apa depaseste teava de evacuare a gazelor. Apa poate sa intre pana la motor si, in unele cazuri, blocul motor poate crapa. La fel se intampla si daca suvoaiele de pe carosabil intra prin sistemul de admisie a aerului aflat la nivelul grilei. Masina se opreste si, in cele mai multe cazuri, trebuie impinsa ori tractata.
Dupa ce ploaia s-a oprit, autoritatile au incercat sa elibereze bulevardele de apa. Toata noaptea, pompierii si angajatii de la Apele Romane au lucrat sa scoata apa din curtile oamenilor. Pe pagina de Facebook a companiei Apa Nova, reprezentantii ei scriu ca au inregistrat un debit record in caseta colectoare de sub raul Dambovita.
Comunicat Apa Nova: "Volumul de apa tranzitat prin sistemul de canalizare in cele 9 ore in care a avut efecte evenimentul pluvial a fost de cca. 4 milioane mc. In conditii uscate (fara ploaie), in acest interval ar fi fost tranzitaai cca. 300 000 mc."
Marti, pe lumina, strazile purtau inca urmele dezastrului. Mai multi proprietari care aveau masinile parcate pe o strada din Bucuresti s-au ales cu pagube de mii de euro, dupa ce vantul a smuls schela metalica abia ridicata de muncitori pentru anveloparea blocului si a prabusit-o peste autoturismele lor.
Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti anunta ca a controlat mai multe firme care au ridicat schele pentru constructii si a dat amenzi, acolo unde inspectorii au gasit nereguli.
Si in tara a fost prapad. In Baia Mare, soferii s-au trezit in mers inconjurati de apa. Iar in orasul Odobesti din Vrancea o biserica a ars din temelii dupa ce a fost lovita cred pompierii de un trasnet. Meteorologii spun ca vremea va ramane instabila, iar la noapte e posibil sa vina iar furtuna.