Localitati intregi inghitite de apa si incendii masive in SUA. Cum arata acum un orasel mistuit complet de flacari

Ultima actualizare: 22-08-2016 07:04

In Statele Unite pare sa vina sfarsitul lumii, spun oamenii. Zone intinse de pe coasta de est se afla sub ape de zile bune, iar zeci de mii de case au fost distruse de puhoaie.

In tot acest timp, pe coasta de vest, incendiile de vegetatie au mistuit mii de hectare, iar localnicii sunt rugati de autoritati sa fuga din calea focului.

Imagini apocaliptice au fost surprinse in ultimele zile in mai multe zone din California. Parcuri auto parjolite, masini din a caror caroserie inca mai iese fum, paduri si dealuri distruse de foc. Asa arata o asezare de pe coasta de vest a Statelor Unite dupa ce a cazut prada unui incendiu de vegetatie.

Nu departe de acest loc, flacarile inca par de neoprit. Iar localnicii sunt convinsi cu greu de autoritati sa isi lase casele in urma.

"Toate familiile noastre au fost evacuate. Ne gandim sa asteptam pana ce focul va ajunge la limita maxima. Vom astepta pana in ultimul moment", spune un localnic.

Peste 82 de mii de persoane au fost nevoite fuga din calea flacarilor si sa-si paraseasca locuintele. Pe de alta parte, aproximativ 1500 de pompieri duc o lupta inegala cu valvataia pentru a mai salva cate ceva. Dar focul se extinde cu rapiditate din cauza caldurii excesive si a vantului.

"Este infricosator! Este pentru prima data cand am fost nevoiti sa ne parasim locuinta, pana acum am fost avertizati de cateva ori", povesteste o locuitoare.

Pe cealalta coasta, in Louisiana, inundatiile fac ravagii. Zeci de mii de gospodarii sunt inca sub ape. Albiile raurilor sunt pline, iar apa din curti nu are unde sa se retraga. Sunt insa si zone unde pericolul a trecut, iar oamenii s-au intors acasa pentru a repara ce viitura a distrus.

"Nu pot exprima in cuvinte ce simt...Vom depasi si acest moment, ca intotdeauna!", spune un localnic.

Aproximativ 40 de mii de locuinte au fost avariate si cel putin 13 persoane si-au pierdut viata. Din fericire, pentru urmatoarea perioada, meteorologii nu au mai anuntat ploi serioase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO