Plantație de canabis în Timiș, ca în junglele columbiene. Proprietar este fiul unui fost lider de sindicat de la Apele Române
O plantație de canabis ascunsă într-o pădure din Timiș a fost descoperită de procurorii DIICOT.
Șase indivizi se ocupau de creșterea și vânzarea plantelor - printre ei, angajați de la Apele Române Banat și fii ai unor foști sau actuali salariați ai instituției.
Afacerea ilegală funcționa de aproape cinci ani și a fost descoperită după ce doi bărbați au furat canabis și au fost prinși de polițiști.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În total opt suspecți sunt așteptați în aceste momente la DIICOT Timiș ca să fie audiați.
Plantația de canabis îngrijită de cei șase indivizi din Timiș era ascunsă în pădure, pe modelul celor deținute de cartelurile columbiene de droguri în jungla amazoniană.
Plantele creșteau într-un gol făcut în mijlocul zonei împădurite, pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați - adică aproape o jumătate de hectar. Întreaga cultură era supravegheată video.
Prin acest sistem de supraveghere video suspecții aflau în timp real dacă în zonă pătrund hoții, rivalii sau polițiștii. Exista și un sistem - lung de câteva zeci de metri - prin care, dintr-un râul care străbătea pădurea plantația de canabis era irigată.
Apa ajungea inițial într-un bazin pe care îl formaseră la marginea plantației de canabis. De acolo era trasă printr-o instalație complexă cu mai multe furtunuri conectate între ele. Fiecare plantă era udată prin sistemul de picurare.
Șeful grupării de traficanți care a infințat plantația este Cristian Șerbescu - zis „Bebe” - fiul unui fost lider de sindicat de la Apele Române Banat.
Producția de canabis din pădure, spun procurorii DIICOT, era uscată - de altfel - într-un canton care ar aparține aceleiași instituții.
Tot acolo mugurii plantelor erau ambalați în pungi vidate - fiecare de câte un kilogram. Totul se întâmpla cu permisiunea fiului șefului de canton - angajat și el la Apele Române Banat și totodată membru în rețea.
Bărbat: „Nu am auzit absolut nimic”.
Femeie: „Nimeni nu a știut”.
Totuși, cineva a aflat de plantație. Procurorii DIICOT au intrat pe fir după ce doi indivizi - care nu aveau legătură cu gruparea - au început să fure plante de acolo și să le vândă. Aceștia sunt de fapt cei care i-au și ajutat pe polițiști să o descopere. Plantația a fost acum defrișată.
Plantele mari de canabis de aproape doi metri au fost tăiate și încărcate într-un camion. 400 de kilograme de canabis au fost găsite - de asemenea - acasă la unul dintre membrii grupării.
O plantație ilegală de canabis a fost descoperită și în Gorj - în apropierea Termocentralei Rovinari. Un tânăr avea cultivate 100 de plante. Drogurile ajungeau apoi în școlile și liceele din Târgu Jiu - a transmis DIICOT. Această cultură era, de asemenea, supravegheată video.