Pistele de pe Otopeni, în reparaţii în cea mai aglomerată perioadă. Problemele care pot apărea
Pistele şi platforma de pe aeroportul Otopeni intră în reparaţii. Aceasta este partea plină a paharului.
Partea mai puţin plină este că programul coincide cu cea mai aglomerată perioada din an, din mai până la sfârşitul lui iunie, când se va ateriza şi se va decola pe o singură singura pistă.
Betonul turnat acum 20 de ani urmează să fie, în sfârşit, schimbat. După ce dalele extrem de groase, de 24 de centimetri, vor fi scoase de pe platformă, muncitorii şi utilajele vor pleca, iar în locul lor vor veni betonierele care vor turna un asfalt extrem de dur şi care să conţină fibre minerale ca să reziste la greutatea aeronavelor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conducerea companiei a prezentat programul intervenţiilor:
Platforma: 12 aprilie - noiembrie;
Pista 1: 1 mai - 1 iunie, reparaţii pe zonele lateral;
Pista 2: 1 iunie - 20 iunie, reparaţii 35% din suprafaţă.
Din păcate, fiecare pistă va fi închisă pe perioada reparaţiilor, iar aeroportul va avea două luni o singură pistă funcţională. Ceea ce ar putea însemna şi întârzieri la decolare în cea mai aglomerată perioadă a anului.
"Când apare un eveniment pe pistă sau un avion rămâne blocat pe pistă din orice motiv, pentru o scurtă perioadă nu se mai poate opera. Dar este o situaţie neplăcută, dar curentă în viaţa aeroportului", explică Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiilor Aeroporturi.
Lucrurile se pot complica şi la aterizare, iar din diverse motive avioanele pot fi redirecţionate pe aeroportul Băneasa, care are o capacitate mică, de numai 30 de pasageri pe oră.
Între timp, în Parlament, secretarul de stat, Ionel Minea, lasă de înţeles că fosta administraţie nu ar fi început la timp lucrările, dar nu vrea să se uite în urmă.
Pe de altă parte, autorităţile promit că aeroportul Băneasa va deveni din nou operaţional şi va avea o capacitate de 300 de pasageri pe oră, dar abia spre finele anului viitor.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!