Pintea, despre chirurgul fals: ”Ar avea şi o poliţă de malpraxis din februarie 2018”

Ultima actualizare: 06-02-2019 15:13

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, referitor la cazul falsului chirurg italian, cu 8 clase, că "avea o parafă pe care nu putea să o utilizeze fără celelate documente”.

”Angajatorul avea obligația să verifice dacă are toate documentele, a verificat unul singur”, a spus ministrul, adăugând că în sistemul public așa ceva nu se poate întâmpla".

Ministrul Sănătăţii spune că Matteo Politi ar fi avut şi o poliţă de malpraxis din luna februarie 2018, adăugând că sunt în desfăşurare mai multe controale pentru a vedea exact ce fel de proceduri au fost făcute de acesta şi din care moment.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept.

Declarațiile ministrului Sănătății:

- Clinicile private nu sunt conştiente de ceea ce trebuie să facă. Vă asigur că în sistemul public nu se poate întâmpla aşa ceva

- A primit o parafa fără nişte documente legale

- Cine ar trebui să răspundă?
Angajatorul, pentru că are obligaţia să verifice toate documentele, ori el avea unul singur

- Mă bucur că ies la iveală nişte aspecte pe care le-am sesizat mai demult, dar nu au fost luate în seamă.

- Și pentru mine este o surpriză pentru că am înţeles că existau din noiembrie sesizări. Prima sesizare pe care DSP a făcut-o a fost săptămâna trecută joi, deşi dosarul era din noiembrie.

- Există un aviz, un cod de parafă de la DSP, întocmit de un funcţionar, dar care nu putea fi folosit fără dreptul de liberă practică, plus recunoaşterea oficială. Mai departe am informaţii, nu sunt încă sigure, că ar avea şi o poliţă de malpraxis din februarie 2018, care teoretic se eliberează din nou pe baza celor trei documente

- Mai este un aspect: există clinici care au fost contactate de acest domn, dar care au refuzat pentru că nu avea dosarul complet

- Verificăm toate codurile de parafă eliberate de DSP în 2018, aproximativ 1.000 de dosare

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO