Petrecerea miliardarilor planetei de la Castelul Bran a adus mii de curioși. S-au format cozi kilometrice, după Halloween
Petrecerea de Halloween de la Castelul Bran, la care au participat actori şi miliardari, și la care ar fi fost așteptat să ajungă și Elon Musk, a adus un val uriaș de turişti în zona Brașovului.
Cel mai bogat om al planetei nu ar fi fost însă văzut de nimeni în România. Luni, surse din două ministere, al internelor și transporturilor, au transmis că proprietarul Telsa, SpaceX și Twitter nu ar fi intrat în țara noastră. Sigur este că unii dintre participanţi au început să plece acasă, timp în care la porţile Castelului Bran, s-au format cozi kilometrice, de curioși.
Castelul Bran a fost luminat în roșu și arata însângerat duminică seară, la ora 22, când au început să sosească invitații. Oameni cu torțe în mâini, costumați în călugări, i-au condus pe oaspeți pe aleea care duce spre poarta pricipala.
Actrița australiană Elle Macpherson a ajuns printre primii. A ales o rochie albă, vaporoasă.
Fundalul sonor, proiecțiile de pe fațada castelului și personajele sinistre au creat o atmosferă de film.
Elon Musk nu a fost văzut
La castel, invitații - în jur de 150 - au ajuns deodată, aduși cu mai multe mașini. Aflați pe bancheta din spate a unei limuzine, Peter Thiel, co-fondatorul PayPal, şi soțul său Matt Danzeisen, au avut acces separat.
Ken Howery, și el co-fondator al companiei de plăți on-line, ar fi fost cel care organizat petrecerea și a scris invitațiile încă de anul trecut.
Elon Musk este bun prieten cu el, și împreună au fost implicați în lansarea PayPal acum peste 20 de ani.
Pe cel mai bogat om al planetei, nu l-a filmat ori fotografiat nimeni. Cei mai mulţi dintre participanţi au fost îmbrăcaţi în costume medievale și au avut fețele ascunse sub măști sau machiaj.
Luni, surse din Ministerul de Interne și din cel al Transporturilor au transmis că Elon Musk nu ar fi fost în ultimele zile în România. Și nici Angelina Jolie - deși zilele trecute au fost oameni care au insistat că au văzut-o și i-au descris costumația.
În spatele porților închise ale castelului Bran, au fost locuri unde dispozitivele de filmat și de fotografiat nu au fost permise.
Momente speciale ar fi avut loc în camera de tortură, dar și în zona ascensorului. Potrivit unor surse, organizatorii le-au pregătit oaspeților show-uri cu lumini, dar și un spectacol de videomaping.
Înainte de petrecere, oaspeţii au fost invitați la cină, într-un restaurant din zonă. La sosire, mulţi erau în ținute de epocă.
Femeile au purtat rochii diafane, în culori deschise, şi au avut coafuri înalte, împodobite cu pene şi tiare. Inclusiv bărbaţii au avut feţele pudrate şi peruci. Prietenos, actorul Adrian Grenier s-a pozat cu şoferul care l-a dus la petrecere.
În restaurant, Vlad Țepeș i-a întâmpinat pe invitați: „5% dintre noi vom supravieţui. Mulţumesc pentru acest weekend. Noi suntem printre cei norocoşi să fim aici, n-a fost o misiune ușoară să venim.”
Spre dimineaţă, petrecerea s-a mutat într-un conac aflat chiar peste drum de castel. Pare mai degrabă o casă părăsită, dar de fapt au fost trase draperii negre în geamuri, pentru ca totul să fie ținut departe de ochii curioșilor.
Invitații la petrecerea de Halloween, care ai fi costat costat câteva milioane de euro, au început să plece luni din România.
Mii de turiști au ajuns la Castelul Bran după petrecere
Iar Castelul Bran, redeschis publicului larg, a fost luat cu asalt de mii de oameni care au ținut să vadă încăperile în care au păşit duminică noapte miliardari și actori.
Jonatan Wolf, turist: „Am auzit multe despre castel şi despre petrecerea de azi noapte, şi am vrut să verific eu însumi.”
Laurențiu Drăgan, antreprenor local: „Acest eveniment a apărut în toate marile publicaţii. în Washington Post şi în New York Times erau articole de câte o pagină în care se menţiona că la Castelul Bran are loc un eveniment! Bugetul de promovare a ţării noastre pe 10 ani nu cred că ar fi putut face ceea ce a făcut acest eveniment în câteva zile.”
Radu Fusea, specialist în turism: „Vorbim de nişte oameni care aveau posibilităţi nelimitate. Orice loc de pe glob era accesibil pentru ei, şi totuşi ei au ales să vină în România. Rămâne de văzut, din propria experienţă, pentru că nu ştim să speculăm momentele de genul, probabil că efectul va fi destul de mic.”
Castelul Bran este oricum obiectivul turistic cu cele mai mari încasări din țară. Înainte de pandemie avea venituri anuale de peste 7 milioane de euro.
Asta, după o serie de investiţii, precum tunelul timpului. Ascensorul de aici, o construcție unicat, care înglobează soluții tehnice ingenioase, oferă o experiență multimedia completă.