Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, strânse din zona barajului Bicaz
Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal au fost strânse din zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului, informează vineri un comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP).
”Acţiunea de colectare a deşeurilor de pe luciul de apă, dar şi de pe malurile Bistriţei continuă. Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, însoţit de directorul general al Administraţiei Naţionale 'Apele Române', Victor Sandu, continuă coordonarea acţiunilor de ecologizare în zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului. Operaţiunile, începute la 16 iulie 2018, sunt efectuate de Administraţia Naţională 'Apele Române' (ANAR), în colaborare cu RNP Romsilva, Hidroelectrica SA şi ISU Neamţ şi operatori economici privaţi. Până în acest moment, în ambele fronturi de lucru (Barajul Bicaz, respectiv viaductul de la Poiana Largului) au fost colectate, manual şi mecanic, peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal", se spune în comunicat, informează Agerpres.
Deşeurile sunt sortate în vederea transportării lor în locuri special amenajate.
Potrivit sursei citate, acţiunea va continua până la eliminarea acumulărilor de deşeuri, din cele două zone.
"Precizăm că apele Bistriţei continuă să aducă în zona barajului Bicaz material lemnos şi obiecte de plastic, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat noi căderi importante de precipitaţii în regiune, ceea ce înseamnă că, după eliminarea acumulărilor actuale de deşeuri, specialiştii prevăd formarea altor depozite", atrage atenţia MAP.
La acţiunea de curăţare a deşeurilor şi-au adus contribuţia, prin voluntariat, angajaţi ai ANAR, SGA Neamţ, ABA Bacău, ai RNP Romsilva, ai Hidroelectrica, ai ISU Neamţ precum şi operatori economici privaţi.