O cisterna cu 40 de tone de acid sulfuric s-a rasturnat langa Campina si a luat foc. Zona, izolata pe o raza de 1 km
Pericol urias de explozie si contaminare, pe DN-1, dupa ce o cisterna, incarcata cu 40 de tone de acid sulfuric s-a rasturnat, in apropiere de Campina. Infiorator este ca imediat dupa a luat foc.
Soferul auto-trenului era singur in cabina si n-a avut nicio sansa in calea flacarilor. Desi nu au existat scurgeri de acid sulfuric, zona a fost inchisa pe o distanta de un kilometru. Oamenii din 40 de case au fost evacuati.
Cisterna cu 40 de tone de acid sulfuric a iesit de pe carosabil la ora 3 si 15 minute, pe sensul de mers catre Brasov. Soferul in varsta de 35 de ani, din Covasna, venea din Bulgaria si urma sa ajunga la o fabrica de acumulatori auto din Targu-Mures. Din pacate, in apropiere de Campina n-a mai stapanit colosul si a provocat un accident teribil.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nicolae Popescu, inspector-sef ISU Prahova: "S-a rasturnat pe partea stanga, partea conducatorului auto. Aceasta a luat foc, intrucat a rupt o conducta de gaz in apropiere. Noi am stins incendiul, am izolat zona, am evacuat persoanele pe o raza de 1000 de metri."
Zeci de minute au muncit pompierii, iar interventia a fost extrem dificila. Din pacate, soferul a fost gasit mort sub vehicul.
Dupa ce au lichidat focul, militarii au cedat locul unui echipaj de la unitatea speciala de interventii in caz de urgenta venit sa verifice daca in zona exista scurgeri de acid sulfuric si daca nu cumva zona este contaminata.
Mihai Butoi, colonel: "Nu au fost sesizate scurgeri de acid sufluric la fata locului. Daca s-ar fi intamplat aceasta situatie, zona ar fi fost contaminata local si s-ar fi intervenit doar cu spuma si, in functie de conditiile meteo, s-ar fi putut forma un nor toxic care s-ar fi deplasat in functie de directia in care batea vantul."
O data incarcatura securizata, s-a trecut la eliberarea drumului blocat de mai bine de 12 ore. Specialistii au masurat incontinuu emisiile de gaze pentru a se asigura ca nu sunt probleme.
Un moment extrem de periculos al misiunii de miercuri a fost atunci cand cisterna cu 40 de tine de acid sulfuric a fost ridicata, manevrele trebuie facute cu foarta multa atentie pentru a nu aparea fisuri, iar riscul este unul urias.
Pentru a evita orice alt incident, oamenii din 40 de case, dar si angajatii a 6 societati comerciale au fost evacuati. Politistii incearca sa afle daca au fost respectate toate normele impuse unui astfel de transport.