Percheziții într-un dosar privind măști contrafăcute care au ajuns la un spital COVID. Ce au aflat polițiștii până acum

15-02-2021 13:58


Percheziții în București și patru județe au avut loc luni dimineață într-un dosar de măști contrafăcute. Ancheta a început după ce anul trecut, la un spital au ajuns măști așa-zis produse de o firmă cunoscute, cu grave deficiențe.

 

Polițiștii au constatat că un spital a cumpărat măşti de protecţie ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, a transmis, luni, Poliția Română.

Măștile falsificate au pus în pericol cadrele medicale din prima linie iar paguba s-ar ridica la 120.000 de euro.

Oamenii legii au 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, care vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii acestora. Polițiștii din județele Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş sunt asistați de specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică.

În afară de patru firme din Timiș, au fost verificate adrese şi din Maramureş, Bihor, Braşov și Bucureşti. Totul are legătură cu o plângere depusă de medicii de la Infecţioase de aici, din Timișoara, în luna noiembrie. În plină luptă cu pandemia, doctorii au primit un lot de 12.000 de măşti contrafăcute.

Ambalajul şi culorile erau diferite, dar cel mai grav, filtrele se rupeau cu uşurinţă. Astfel, cadrele medicale erau expuse atunci când luau contact cu pacienţi infectaţi. Şase persoane vor fi audiate, iar anchetatorii au calculat provizoriu un prejudiciu de 120.000 euro.

Există 12 suspecți, din care 6 persoane fizice și 6 persoane juridice, bănuiți de inducerea în eroare a unei unități spitalicești prin vânzarea către aceasta de măști de protecție contrafăcute, profitând de recunoașterea de care se bucură producătorul acestora la nivel comunitar. Până în acest moment organele de poliție au indisponibilizate 15.000 bucăți măști contrafăcute, susțin surse judiciare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO