31 de mil. de măști contrafăcute, confiscate în China. Suspecții riscă închisoare


Ultimul update: Joi 27 Februarie 2020 08:26
Data publicarii: Miercuri 26 Februarie 2020 15:52
Categorie: Stiri externe
Piaţa neagră a măştilor medicinale din China. Comercianții ar putea fi închiși pe viață

O piaţă neagră a măştilor medicinale contrafăcute prosperă în China, spre nemulţumirea autorităţilor, care au înăsprit măsurile de represiune împotriva comercianţilor de articole considerate periculoase.

În urma epidemiei de coronavirus s-a creat o criză de măști medicinale în China, conform AFP.

În condiţiile în care există o îngrijorare crescută cu privire la stocurile de măşti medicinale şi dezinfectanţi, numeroşi comercianţi neautorizaţi oferă spre vânzare produse contrafăcute, deseori de proastă calitate şi uneori ilegale.

În total, poliţia a confiscat 31 de milioane de măşti medicinale contrafăcute şi alte produse falsificate, cu o valoare de 174 milioane de yuani (22,7 milioane de euro), a anunţat miercuri vice-ministrul Securităţii Publice, Du Hangwei.

Acesta a adăugat că cel puţin 22.000 de suspecţi au fost interpelați pentru crime sau delicte care au legătură cu epidemia de coronavirus, adăugând că autorităţile luptă de asemenea împotriva creşterii preţurilor practicate de unii comercianţi oportunişti.

Autorităţile din Sichuan (sud-vest) au apreciat că vânzarea de măşti medicinale care nu respectă normele naţionale de calitate ar putea constitui o infracţiune.

„Pedeapsa maximă este închisoarea pe viaţă”, au avertizat autorităţile din Sichuan, menţionând şi alte fapte precum revânzarea pe sub mână de măşti folosite.

Pentru a răspunde la un nivel foarte mare al cererii, China şi-a extins măsurile de sprijin pentru companiile capabile să îşi transforme uzinele pentru a fabrica măşti medicinale şi alte articole sanitare. Însă situaţia este complicată de lipsa de muncitori, din cauza măsurilor de carantină şi a restricţiilor de circulaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO