Perchezitii in Olt si Valcea, intr-un caz de evaziune fiscala de 10 MILIOANE DE EURO
Procurorii DIICOT fac, vineri, 12 de perchezitii in Olt si Valcea, la locuintele membrilor clanului "Bratianu" din Dragasani si la firmele controlate de acestia, suspectati de evaziune fiscala de 10 milioane de euro.
Se pare ca membrii clanului au vandut produse petroliere, zahar si ulei fara a plati taxele.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Olt, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 28 de persoane, cunoscut sub denumirea de clanul "Bratianu", din Dragasani, judetul Valcea, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In urma perchezitiilor facute la locuintele invinuitilor si la sediile unor societati comerciale administrate de acestia, 21 de persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT - Olt.
Membrii gruparii sunt acuzati ca au obtinut beneficii financiare substantiale, folosind peste 20 de societati comerciale pentru a efectua operatiuni ilegale cu produse petroliere, zahar si ulei.
"Astfel, ca mod de operare, invinuitii au derulat operatiuni de import de produse petroliere (motorina, benzina, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus si comercializat pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente. In acest scop, invinuitii au intocmit documente false care sa ateste ca marfurile au fost fie returnate in Bulgaria, fie exportate in Ungaria, catre diferite societati comerciale controlate de catre membrii gruparii", a precizat DIICOT.
In acelasi mod, membrii gruparii au efectuat operatiuni comerciale cu cantitati insemnate de zahar si ulei brut de floarea-soarelui, pentru care in mod fictiv se atesta ca erau exportate, desi, in realitate, marfurile erau procesate la diferite fabrici din Romania si ulterior "produsul finit" era comercializat in supermarketuri din tara.
Prejudiciul produs in acest fel de membrii gruparii a fost estimat la peste 10 mlioane de euro. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SIF Olt si lucratorilor din SPIR Olt si BMJ Olt, suportul tehnic si informativ fiind asigurat de catre SRI.