Perchezitii la oamenii de afaceri din Hunedoara, suspectati de evaziune fiscala cu fier vechi

08-10-2012 09:50


fier vechi

 Procurorii DIICOT si politistii de la Combaterea Crimei Organizate fac in aceasta dimineata perchezitii la adresele mai multor oameni de afaceri din Hunedoara, suspectati de evziune fiscala si delapidare.

 Unsprezece persoane sunt vizate, care au produs un prejudiciu de 1,8 milioane de euro. Printre acestea, se numara si fostul adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, care in prezent este administratorul unui centru de colectare al fierului vechi.

Membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale efectuarea de operatiuni comerciale cu produse laminate si fier vechi si neplatirea impozitelor si taxelor datorate statului, in special TVA.

Suspectii au achizitionat prin cesiune mai multe societati comerciale pe care le-au utilizat pentru derularea de achizitii intracomunitare, prin interpunerea lor in relatiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeana si beneficiarii reali ai marfurilor, respective societatile comerciale administrate de catre liderii gruparii din municipiul Hunedoara”, se arata intr-un comunicat DIICOT.

Societatile intermediare controlate de catre invinuiti facturau fierul vechi si produsele laminate luate din Bulgaria catre societatile comerciale beneficiare, fara calculul legal al TVA-ului datorat bugetului de stat si la aproximativ acelasi pret cu cel de achizitie din import realizand o frauda de tip „carusel”.
In aceasta modalitate, societatile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA-ul si practicau un pret de vanzare diminuat fata de pretul real al marfurilor. De asemenea acestia vindeau marfa pe piata neagra.

Prejudiciul cauzat este estimat la suma de 1.800.000 de Euro.

In acest moment sunt  in desfasurare 10 perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale de pe raza judetului Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi duse 11 persoane pentru audieri.  

Afaceri prospere cu fier vechi in Romania. Culisele fraudei: incepe cu furturi din ruine si se termina la export
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO