Percheziţii în Iași la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling
Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling, victimele fiind exploatate sexual prin constrângere şi abuz emoţional.
Gruparea a acţionat în perioada 2000 – 2016, dosarul fiind deschis în 2021. Cinci victime au fost identificate până în prezent, scrie News.ro.
„La data de 09.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iaşi efectuează 5 percheziţii în municipiul Iaşi la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori”, a transmis, miercuri, DIICOT.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sursa citată a precizat că dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în anul 2021 ca urmare a declinării competenţei de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.
„În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modeling, înfiinţate pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional)”, au mai transmis procurorii.
Potrivit acestora, până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate.
„Activitatea beneficiază de sprijinul unei Organizaţii nonguvernamentale specializată în prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală”, a mai transmis DIICOT.