Patronii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti raman in arest preventiv. Decizia instantei este definitiva

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14
petrolul ploiesti

Patronii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, fratii Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, raman in arest.

Curtea de Apel Ploiesti a mentinut definitiv mandatele de arestare preventiva valabile pana pe 24 decembrie, emise de Tribunalul Prahova.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au respins, miercuri, contestatiile formulate de actionarii principali ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra si Nicolae Capra, si de directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care detine si actiuni in club, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, prin decizia data miercuri judecatorii Curtii de Apel Ploiesti mentin mandatele de arest preventiv valabile pana pe 24 decembrie, emise de Tribunalul Prahova la 26 noiembrie. Solutia este definitiva si nu poate fi contestata.

Prin aceeasi decizie, Curtea de Apel Ploiesti mentine si mandatele de arestare emise pe numele celorlalte patru persoane arestate preventiv in dosarul fratilor Capra, respectiv Marius Alexandru Gisca, Petre Gheorghe Daniel, Dragos Ioan Viorel Constantin si Daniel Stoica Spirea, actionari in diverse societati comerciale.

Magistratii Tribunalului Prahova au emis, in 26 noiembrie, mandate de arestare preventiva pe numele actionarilor clubului de fotbal Petrolul Ploiesti si al altor patru persoane, in dosarul instrumentat de DIICOT in care mai multi suspecti sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

Cei sapte sunt acuzati ca au creat un circuit economic fictiv prin care au adus un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin actiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

Pe langa cei sapte arestati, alte 12 persoane au calitatea de suspecti in acest dosar, printre acestea numarandu-se si sotiile celor doi frati Capra.

Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale ”F.C. Petrolul Ploiesti” SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cate o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti.

Directia Generala Antifrauda este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate in acest dosar, conform unor surse lucratorii Antifrauda ridicand, anterior, in mai multe randuri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiesti.

In acest dosar, procurorii DIICOT au facut, in 25 noiembrie, perchezitii la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila, la membrii gruparii suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala si din care fac parte 19 persoane. La Buzau, politistii, coordonati de procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DIICOT, au perchezitionat sediul unei societati comerciale despre care anchetatorii aveau informatii ca ar fi implicata in ingineriile financiare ale fratilor Capra.

”Au fost facute perchezitii la SC Soval Plast din Buzau, parte a ingineriilor financiare ale fratilor Capra. In acte, administrator al firmei apare un cetatean moldovean, in realitate insa firma fiind controlata de membrii gruparii Capra”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX seful DIICOT Ploiesti.

Intr-un comunicat de presa transmis in 25 noiembrie, DIICOT preciza ca administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti ar fi initiat, in anul 2012, gruparea infractionala organizata, la care au aderat si ceilalti membri. Gruparea ar fi fost constituita pentru a favoriza firmele administrate de acestia, care s-ar fi folosit de lanturi infractionale pentru a prelua si finanta SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

"Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit)", se mentiona in comunicatul de presa al DIICOT.

Anchetatorii sustineau ca membrii gruparii ar fi facturat diferite servicii si livrari de marfuri cu clubul sportiv, pentru a acoperi astfel relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala. Sumele obtinute in acest fel ar fi fost insusite de membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO