Zeci de suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti au vandalizat un hipermarket si au batut un paznic: "A fost o panica generala"


Ultimul update: Joi 28 August 2014 07:09
Data publicarii: Luni 25 August 2014 07:31
Categorie: Stiri actuale

45 de suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti au ajuns duminica seara la politie, nu la Craiova, unde ar fi trebuit sa-i sustina din tribune pe jucatori.

Asta pentru ca, la intrarea in Pitesti, au vandalizat un centru comercial si l-au batut pe unul dintre paznici. Clientii hipermarketului, dar si angajatii, s-au speriat si s-au ascuns care pe unde a putut. In cele din urma, politistii, insotiti de jandarmi, i-au urcat pe scandalagii in dube si i-au dus la audieri.

Cei 45 de suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti mergeau cu un autocar spre Craiova, unde echipa lor avea meci. La intrarea in Pitesti, insa, in fata unui centru comercial, i-au spus soferului sa opreasca. "Oamenii au cerut sa opresc ca sa isi ia un bidon cu apa", spune soferul.

Ceea ce a urmat i-a luat prin surprindere pe clientii hipermarketului si pe angajati. "Au intrat toti buluc, gramada, unii peste altii, au inceput sa vandalizeze, sa alerge lumea, sa atace. Initial a fost o panica generala", spune un martor.

"S-au alergat, s-au luat la bataie. Au aruncat niste manechine care erau inauntru. S-au batut cu paznicii. Erau si bauti si cativa erau si dezbracati", spune alt martor.

Speriati, oamenii au inceput sa strige dupa ajutor, in speranta ca angajatii firmei de paza vor rezolva problema. "N-au dat drumul la sistemul de alarma. Puteau sa dea panica, pentru ca era panica in tot centrul comercial si nu s-a activat butonul de panica. De ce oare? Ne intrebam... Securitatea magazinului - zero, gardienii se pitisera dupa casele de marcat", spune un client.

Unul dintre paznici a ajuns in mainile scandalagiilor si s-a ales cu cateva rani. "Au batut si un paznic. Era plin de sange", povesteste alt martor. In scurt timp, zona a fost impanzita de politisti si jandarmi. Suporterii se pregateau sa plece cand au fost opriti, legitimati si dusi la audieri.

Agent Madalina Sima, purtatorul de cuvant al IPJ Arges: "Au patruns intr-un centru comercial unde au distrus mai multe sticle de bautura. Au distrus si parbrizul unui autoturism aflat in parcarea centrului comercial."

41 de persoane au fost amendate, iar 12 au si dosare penale pentru tulburarea grava a linistii publice, distrugere, loviri si alte violente. Niciunul dintre suporteri nu a mai ajuns la meci. Ei au fost urcati in autocar si trimisi inapoi acasa, sub escorta.

VIDEO PROTVPLUS.RO