Pățania unui bărbat din Brașov care a cumpărat o garsonieră în faza de proiect. La finalizare a primit vestea năucitoare
Atenție la contractele pe care le semnați, dacă doriți să cumpărați o locuință încă din faza de proiect.
Inflația record din ultimul an a dus la efecte pe care unii clienți nu le-au anticipat, atunci când au plătit în avans apartamentele. La finalizarea lor, dezvoltatorii au anunțat că prețul inițial nu mai este valabil.
Dacă nu sunt de acord cu o majorare, oamenii își pot primi banii înapoi, dar cu sumele respective nu mai pot cumpăra acum ce își doreau.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un bărbat din Brașov a plătit în avans 80% din prețul unei garsoniere în care trebuia să se mute în 2019. Blocul nu a fost gata la timp, iar acum, la finalizarea construcției, a aflat că trebuie să dea mai mulți bani.
Tudor Anghelescu, client: „Am primit o înștiințare telefonică de la constructor. Măresc prețul cu aproximativ 12.000 de euro, asta în condițiile în care au avut o întârziere de aproximativ trei ani de la data predării".
Constructorul susține că nu a reușit să termine blocul la timp deoarece în pandemie aprovizionarea cu materiale a fost greoaie și nici oamenii n-au putut lucra cu eficiența dorită. Între timp totul s-a scumpit.
Daniel Martinaș, director general: „Sunt niște actualizări de cost raportate la piața materialelor de construcție și a forței de muncă. Sunt niște corecții care au avut loc în piață și au survenit pe intervalul acesta al semnării contractului până la momentul predării imobilului".
Tudor Anghelescu a refuzat să plătească în plus, iar acum este în proces cu firma respectivă. Alți clienți au renunțat la apartamentele rezervate. Potrivit dezvoltatorului, oamenii au primit banii înapoi, dar și despăgubiri constând în 20% din suma achitată.
O altă societate a avut grijă să prevadă în antecontracte că prețul poate suferi modificări. Unii cumpărători au trecut însă cu vederea paragraful respectiv.
Bogdan Grama, client: „Am primit o notificare conform căreia se ajustează prețul, datorită unor aspecte neimputabile dezvoltatorului, scumpirea fiind de aproximativ 13.000 de euro. Decizia a fost să renunțăm la apartamentul respectiv".
Dezvoltatorul a refuzat să ofere un punct de vedere. În acest caz, susţin clienţii, firma nu a acordat compensații.
Cu banii primiţi înapoi, oamenii spun că nu mai pot cumpăra acum o locuință similară celei pentru care semnaseră un contract în 2021.