Pățania unei femei care a rămas fără 600.000 € și două mașini după ce a angajat un bărbat să îi repare acoperişul, în Arad
Un bărbat de 27 de ani este cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi abuz de încredere, după ce ar fi luat de la o femeie trei milioane de lei (aproximativ 602.800 de euro), dar şi două autoturisme.
Conform poliţiştilor şi procurorilor arădeni, bărbatul şi-a cunoscut victima când a fost angajat să îi facă reparaţii la acoperişul casei. El nu a terminat lucrarea invocând diverse probleme apărute pe parcurs şi a cerut de mai multe ori bani în plus. În cele din urmă, el a inventat şi probleme cu autorităţile, între care ANAF, care i-ar fi blocat activitatea, astfel că a cerut ajutor în bani, lăsând victimei "garanţie" nişte gablonţuri fără valoare despre care a pretins că sunt bijuterii.
Ancheta este făcută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.
"Din cercetări, a reieşit că cel în cauză, începând cu luna martie 2023, ar fi indus şi ar fi menţinut în eroare o septuagenară din Arad, cu privire la valoarea unor lucrări de reparaţii la acoperişul casei, a preţului materialelor necesare şi motivul pentru care lucrările nu pot fi finalizate. Bărbatul ar fi obţinut, de la persoana vătămată şi de la fiica acesteia, aproximativ 3.000.000 de lei, atât în valută (euro şi dolari) cât şi în lei. Pentru sumele obţinute de la cele două femei, pentru a-l ajuta, bărbatul ar fi oferit, ca şi garanţie, gablonţuri, prezentate ca fiind bijuterii de mare valoare. În cadrul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cel în cauză ar fi intrat în posesia a două autoturisme, aparţinând persoanei vătămate", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.
Conform sursei citate, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi abuz de încredere.
Într-un comunicat transmis de procurori pe acelaşi subiect, se arată că tânărul îşi croia poveştile şi prin apeluri telefonice către victimă, în care se prezenta cu nume false şi ca funcţionar ANAF, poliţist sau avocat.