Motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului Grindeanu a fost respinsa. Parlamentarii PSD, ALDE si UDMR nu au votat

×
Codul embed a fost copiat

Motiunea de cenzura depusa impotriva guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu NU a intrunit majoritatea voturilor tuturor parlamentarilor.

Sinteza evenimentelor

Guvernul Grindeanu a scapat de demitere. Motiunea de cenzura, initiata de PNL si sustinuta de USR si PMP a fost respinsa de plenul reunit al Parlamentului cu 161 de voturi "pentru" si 8 "impotriva". Pentru a fi adoptata motiunea avea nevoie de cel putin 233 de voturi pentru. Parlamentarii PSD, ALDE si UDMR, au ramas in sala, au strigat prezent insa au refuzat sa voteze.

Liberalii, initiatorii motiunii sustinute de USR si de PMP, au acuzat guvernul ca a inselat poporul si, prin Ordonanta nr 13, a comis un abuz in serviciu pentru a sterge pedepsele unor lideri aflati la guvernare. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat insa ca este decis sa guverneze. USR i-a avertizat pe alesi ca pierderea increderii in Guvernul Grindeanu va afecta Romania atat pe plan intern cat si in relatia cu partenerii externi.

Fostul presedinte Traian Basescu, liderul PMP a criticat dur guvernul. Fostul sef al statului a negat existenta unor protocoale aprobate in CSAT intre serviciile de informatii si CSM in privinta colaborarii in anchetele penale. Traian Basescu a sustinut ca seviciile trimiteau doar informatii necesare institutiilor. Scandalul dintre putere si opozitie nu se opreste odata cu respingerea motiuni pentru ca PSD si ALDE interntioneaza sa modifice colul penal in parlament printr-un proiect de lege.

Citește și
Nicusor Dan
Nicusor Dan: USR nu va merge la consultarile anuntate de premierul Sorin Grindeanu cu partidele parlamentare
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

CITITI in acest articol:

-► Discursul lui Sorin Grindeanu
-► Discursul lui Liviu Dragnea
-► Discursul lui Nicusor Dan
-► Discursul lui Kelemen Hunor
-► Discursul Ralucai Turcan
-► Discursul lui Traian Basescu

Cronologia evenimentelor:

ora 15.34 Motiunea de cenzura a picat. S-au inregistrat 161 de voturi "pentru" adoptarea motiunii si doar 8 voturi "contra".

ora 14.44 Grupurile parlamentare ale PSD si ALDE asigura cvorumul de sedinta la motiunea de cenzura, dar nu voteaza.

Deputatul PSD Marcel Ciolacu a anuntat, in plenul reunit, ca grupurile PSD vor asigura cvorumul de sedinta, dar nu vor vota la motiunea de cenzura depusa de PNL si USR. "Votul pentru Guvernul Grindeanu noi ni l-am dat acum o luna", a spus Ciolacu.

Si reprezentantii ALDE au anuntat ca parlamentarii acestui partid vor fi prezenti in sala pentru a asigura cvorumul de sedinta, dar nu vor vota

ora 14.40 Votul pe motiunea de cenzura initiata de PNL si USR impotriva Guvernului Grindeanu a inceput.  Votul este secret cu bile.

ora 13.40 Presedintele PMP Traian Basescu:

- Pentru cei care nu ma cunosc, am fost ministru, primar si v-am fost presedinte 10 ani (rasete in sala). Voi face nota discordanta cu toti vorbitorii.

- De la inaltimea experientei pe care am avut-o, nu imi pot permite pedagogia. Cel mai sensibil lucru al OUG 13 e cel legat de abuzul in serviciu, toti am facut un cal de bataie din acest subiect. Eu insumi am avut dezbateri lungi la televiziuni pe tema definirii abuzului in serviciu.

-  Avem obligatia, dupa ce, ca oameni politici, am contestat multa vreme aceasta definitie, sa privim in decizia CCR. Un procuror trebuie sa ii spuna celui pe care il acuza: Omule, ai incalcat art. X, alin Z, nu ca a indeplinit defectuos atributiile de serviciu. Asta spune decizia CCR.

-Incalcarea trebuie sa fie incalcarea unei dispozitii exprese din lege, si nu o chestiune de indeplinire defectuoasa. Al doilea lucru e existenta vatamarii grave a intereselor unei persoane.

- Scopul nu trebuie sa fie sa te duci la puscarie, ci recuperarea pagubei. De ce trebuie sa mergem pe ideea ca un om trebuie bagat in puscarie pentru ca a facut o eroare? De ce fac aceasta pledoarie pentru corectitudine? Pentru ca daca functionarul public a avut un folos necuvenit, il bagi la puscarie pentru luare de mita.

- Avem o lege in vigoare, legea 365/2004: stiti ce este aceasta lege? Ati citit-o vreunul? Poate dumneavoastra, domnule presedinte Dragnea.

Liviu Dragnea: Am citit-o.

Basescu: Ce zice la art. 19? Legea a fost votata de dumneavoastra in 2004 si prevede ca infractiunea de abuz trebuie sa indeplineasca 3 conditii: intentie, folos necuvenit si incalcarea legii. Aratati-mi unde sunt indeplinite cele 3 conditii ale unei conventii pe care Romania a ratificat-o de 13 ani. Sigur, e mult de citit, ca e greu sa faci politica, trebuie sa citesti mult.

- Probabil stiti ca unele dintre cele mai sclipitoare minti juridice din Europa fac parte din Comisia de la Venetia. Comisia sustine ca asemenea prevederi generale sunt foarte problematice. Comisia de la Venetia considera ca prevederile penale nationale cu privire la abuzul in serviciu sa fie invocate numai in cazul in care fapta este grava.

- Am vrut doar sa subliniez ca dincolo de decizia CCR, trebuie sa ne aflam intr-o zona a definitiilor democratice. PSD-istii il aplauda pe Basescu atunci cand acesta spune "de ce trebuie bagat in puscarie pentru ca au facut o eroare?"

- Din declaratiile doamnei procuror sef DNA - nu ii rostesc numele sa nu ceara drept la replica - aflam ca DNA are in lucru 2.700 de dosare de abuz in serviciu, in afara de cele aflate in instanta. Stiti ce inseamna asta? Insumati cazurile de abuz in serviciu din tarile europene si veti vedea ca sunt in jur de 100.
Definitia abuzului in serviciu poate deveni un instrument de control al oamenilor politici.

- Nu trebuie sa permitem instrumente care sa permita abuzul.
Am dat o explicatie care sper sa fi ajuns la romani.

Traian Basescu: Va multumesc pentru rabdare. Domnule ayatolah, va multumesc pentru timp (rasete in sala de plen) si va doresc o zi buna. 

Liviu Dragnea: Domnule presedinte, domnule presedinte. numai in Romania se poate intampla sa te injure unul pe timpul tau (rasete in sala).

Traian Basescu, zambind: Da. Si numai in Romania un ayatolah poate sa fie ordotodox.

Calin Popescu Tariceanu: Domnule presedinte, eu le-am spus sa nu va dea timp din timpul lor, pentru ca o sa ajungeti sa-i luati la intrebari pe banii lor. (rasete generale in sala).

ora 13.45 Presedintele USR Nicusor Dan:

- Acest Guvern a calcat linia rosie. Exista limite care nu trebuie trecute, iar acest Guvern a trecut o astfel de limita. Au fost ani in care in Romania s-a praduit banul public si nimeni nu a raspuns pentru asta. Cu mult efort, societatea noastra a reusit sa creeze un mecanism prin care oamenii care gresesc sa raspunda. Ceea ce a facut Guvernul Grindeanu, la 1,00 noaptea, a fost sa vrea sa stearga intreg acest efort si sa aduca Romania din nou in zona bunului plac. Pentru asta, si-a pierdut increderea. Stim cu totii ca nu domnul Grindeanu a initiat aceasta ordonanta.

- Stim cu totii ca domnul Liviu Dragnea, care are un dosar penal, care are o condamnare penala, a pus presiune pe domnul Grindeanu. Dar, domnul Grindeanu avea toate mijloacele sa se opuna. Nu a facut-o, a fost las. A pus interesele sefului sau de partid in fata intereselor tarii si pentru asta si-a pierdut increderea.

- Vi-l inchipuiti pe domnul prim-ministru Grindeanu discutand cu doamna cancelar Merkel de la egal la egal, ca parteneri, pe chestiuni de securitate nationala, in interesul Romaniei? Nu, pentru ca si-a pierdut increderea.

- Alegatorii dumneavoastra v-au trimis in Parlament ca sa dati legi pentru bunastarea romanilor, nu legi care sa scape de la puscarie pe oameni care au furat din banul public. stiu ca exista o puternica presiune asupra dumneavoastra pentru sustinerea acestui Guvern. Stiu ca adevaratul autor al acestei crize, domnul Liviu Dragnea, ar fi in stare sa arunce in aer Romania pentru a scapa de dosarele sale penale. Prin decizia pe care o veti lua azi aveti de ales intre a fi de partea corecta a istoriei sau a urma un om, un biet om cu doua dosare penale. Si decizia asta va fi judecata si de istorie si de copii si de nepotii dumneavoastra.

ora 13.25 Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu

- Am o rugaminte pentru grupurile parlamentare PSD, sa-mi imprumute cateva minute din timpul lor.

- Si am o intrebare si pentru liderii grupurilor parlamntare PNL. Cand se schimba presedintii il mentineti pe cel care scrie cuvantarile? (rasete in sala si aplauze).

- Vorbim de o noua realitate sociala in Romania si in lume.

- PSD si ALDE au facut un pas inapoi pentru a nu afecta stabilitatea Romaniei. De partea cealalta, PNL, USR si presedintele Romaniei se folosesc politic de asta pentru o criza fara precedent.

- Motiunea de fata aduce un subiect mult discutat: coruptia. Trebuie sa vedeti toata coruptia. Coruptia institutiilor de forta o vedeti?

- In aceste saptamani, seful operativ al SRI si-a dat demisia intr-un scandal de coruptie, cu vacante exotice de zeci de mii de euro.

- Nu pot sa nu aduc aminte, domnul presedinte refuza sa inapoieze statului sute de mii de lei incasati pe inchirierea unor case.

- Iata principalul canal de coruptie in Romania: cei numiti vremelnic sa conduca institutiile de forta, sunt corupti de putere.

- Presedintele Iohannis trebuie sa plateasca un pret, sa se lase folosit de institutiile de forta. Pregatit sa dezbine Romania pentru un nou Guvern al lui. Avem un presedinte al dezbinarii.

- Sa stiti ca ne-ati lasat un gust extrem de amar la modul cum ati reactionat la legile gratierii. Si va aduc aminte cum actionau politrucii in perioada neagra a stalinismului. Stiti ce strigau: cei ce zac in inchisori sunt dusmani si tradatori. Moarte lor!

- Va dau cateva exemple: Ludovic Orban si Gabriel Berca, condamnati politic.

- Unul cate unul liderii PNL au fost eliminati prin lovituri politice.

- PNl-ul din pacate a pierdut alegerile cu un scor rusinos. V-ati trimis cu veselie colegii pentru a fi executati in dosare politice, iar romanii v-au penalizat. Prin aceasta motiune faceti jocul institutiilor de forta si al USR.

- Motiunea sunt convins ca va fi respinsa, important este ce urmeaza pentru Romania. Intr-o democratie, votul cetatenilor este sfant. Miscarile de strada nu sunt folosite politic pentru lovituri de stat mascate. Guvernul a facut un pas in spate, iar daca presedintele forteaza, eu nu vreau un drum al populismului.

- Il invit si pe presedintele Camerei Deputatilor sa demaram discutii cu societatea civila, mass-media si specialisti, sa gasim o solutie care sa demonstreze ca Romania vorbeste si nu uraste. O Romanie a dialogului. Acesta este un drum democratic si sper ca vom gasi un partener de dialog.

- Cam asta este ce vroiam sa va spun, dar m-a cam iritat declaratiile fostului ministru al Justitiei, caruia nu-i mai pronunt numele, ca sa nu mai ceara drept la replica.

ora 13.15 Liderul UDMR Kelemen Hunor:

- In Romania este din ce in ce mai greu sa spui ca exista stat de drept, nu din 31 ianuarie, ci de ani de zile.

- Cum sa existe stat de drept daca deciziile CCR raman doar texte pe hartie, nerespectate.

- Exista presupunerea rezonabila ca deciziile justitiei in unele cazuri au fost influentate substantial.

- Statul de drept nu exista astazi in Romania, de ani de zile ramane o gluma proasta. De ani buni, deciziile politice majore nu mai sunt luate de cei care au fost alesi, ci de forte majore. Dar tuturor le place sa dicteze decizii politice majore.

- Romania din pacate nu este guvernata de ani buni si pare ca este neguvernabila. Guvern exista, dar a fost doar o formalitate. De ani de zile, Parlamentul nu legifereaza, totul este fara continut real. Legiferarea se face in alta parte, prin ordonante.

- Avem o alegere importanta, atat noi cei alesi cat si cei care ne-au ales. Cum va arata tara noastra maine depinde doar de noi.

- Doamnelor si domnilor, senatorii si deputatii UDMR se vor abtine de la vot. Va multumesc.

ora 13.00 Raluca Turcan:

- Aceasta motiune de cenzura este o sanctiune politica la adresa unui comportament de guvernare inacceptabil in UE. 'Noaptea ca hotii' a devenit sloganul guvernarii Dragnea-Grindeanu-Tariceanu. Este sloganul unei democratii originale pe care domnii amintiti incearca sa o instaureze in Romania, o democratie repetata in cheie infractionala si care pretinde ca in baza unui vot popular orice este permis: ordonante de urgenta croite pentru clientela politica, distrugerea institutiilor si a celorlalte puteri.

- Domnule Dragnea, Grindeanu si Tariceanu, odata terminata campania ati uitat de oameni, de cei multi, ati abandonat agenda populatiei si prioritatile tarii si v-ati inchis noaptea in Palatul Victoria pentru a da legi care sa va salveze, pe dvs si pe protejatii dvs. Rar s-a vazut in Romania un abandon mai brutal al interesului public. Este revoltator, intr-o noapte trei oameni de la varful coalitiei guvernamentale si complicii lor au reusit sa abata Romania de la parcursul sau firesc printr-o incercare de a salva protejatii politici de actiunea justitiei.

- Un grup format din domnii Dragnea-Tariceanu-Grindeanu a reusit sa distruga complet imaginea Romaniei pe plan extern, asa cum doar Ion Iliescu si minerii chemati de domnia sa in Bucuresti au mai reusit sa o faca. Ati comis-o foarte grav, domnilor Dragnea, Tariceanu si Grindeanu. Ati comis-o foarte grav, doamnelor si domnilor membri ai Guvernului Romaniei. O tara intreaga v-a prins in flagrant si mi-e teama ca raul produs este incomensurabil.

- Niciun Guvern nu poate sa ia decizii pe furis, in toiul noptii, pentru protejatii politici si sa spere ca acest lucru va ramane fara consecinte. Nicicand in istoria Romaniei moderne un Guvern nu a indraznit sa fie atat de fatis complicele hotilor, absolvindu-i de pedeapsa. Niciun Guvern n-a cutezat sa dea o ordonanta care-i sterge o acuzatie sefului principalului partid de guvernamant. (...) Din punct de vedere democratic, singura solutie corecta pentru dumneavoastra, domnilor Dragnea, Tariceanu si Grindeanu, este demisia de urgenta a dumneavoastra, dar mai ales a Cabinetului care poarta cea mai directa responsabilitate pentru un gest fara precedent in istoria Romaniei.

- Daca ati fi avut respect fata de poporul roman ati fi plecat in secunda doi dupa ce ati abrogat ordonanta ticaloasa care stergea una dintre infractiunile de care este acuzat seful dumneavoastra si care legaliza hotia, spre stupefactia intregii Romanii si a comunitatii internationale.

- Va invit astazi ca prin votul dumneavoastra sa fiti alaturi de cetatenii cinstiti si muncitori care isi doresc o tara in care toti cetatenii sa fie egali in fata legii. Ascultati vocea oamenilor care v-au votat si demiteti acest Guvern care a facut un rau urias Romaniei. Fiti de partea poporului, nu de partea domnilor Dragnea, Grindeanu, Tariceanu si a complicilor acestora.

ora 12.52 Liviu Dragnea:

- Marturiesc ca m-am asteptat cel putin de la politicienii din PNL la mai multa intelepciune, in aceste momente dificile. Marturisesc ca m-am inselat. Nici PNL nici USR nu sunt interesati decat de castigarea rapida a unui capital politic. Cand oare veti intelege ca ati pierdut alegerile?

- Nu este prima data cand PSD-ul guverneaza in conditii de austeritate. Oare de ce a fost facuta aceasta motiune? Pentru ca PSD sa nu mai mareasca salariile?

- Aveti grija ce va doriti. Cat credeti ca veti mai duce aceasta batalie, o luna, 1 an, 4 ani? Oameni ne-au votat pentru a guverna. Lasati Guvernul sa guverneze.

- Pentru Codul penal, zdrentuit, cine isi asuma raspunderea? Grupul care a lucrat la acest proiect a fost cumva platit pentru asta? Ceea ce trebuie sa facem nu este sa discutam despre motiuni politicianiste. Va puteti ridica impotriva Guvernului, impotriva PSD-ului, dar nu va puteti ridica impotriva poporului.

- Vreti sa ridicati mizele scandalului atat de sus pana nu va mai intelege nimeni? Acum este timpul pentru a guverna.

ora 12.50 Calin Popescu Tariceanu: 

- Daca nu va potoliti, cer sa va evacuez din sala. Aici e Parlament, nu stadion.

ora 12.50 Catalin Predoiu, drept la replica:

- Din cele 15.000 de alineate, cateva au fost invalidate de CCR. Ce nu stiti de asemenea este ca foarte multe dintre ele au fost elaborate aici, in Camera Deputatilor. (...) Este pacat ca dati cu piciorul la munca noastra, a sistemului judiciar si a Parlamentului. Codurile au fost unul dintre putinele proiecte concretizate in Romania. Spre deosebite de Ordonanta rusinii, codurile au fost dezbatute aici in Parlament, in comisii.

- Ordonanta rusinii a fost asa de transparenta ca i s-a vazut Teleormanul, iar poporul a fost asa de hotarat ca nu se mai vad nici frunzele de la morcovi, domnilor.

ora 12.30 Premierul Sorin Grindeanu tine un discurs in plen.

Sinteza declaratiilor:

- Ieri, in Parlament, am aprobat bugetul de stat pe 2017. va multumesc pentru efortul din aceste zile. Stiu ca nu a fost usor. Avem un buget care aduce prosperitate romanilor.

- Este dreptul constituional al colegilor nostri sa faca acest lucru. In primul rand ma asteptam la o abordare profesionista din PNL, dar dumnealor au gasit de cuviinta sa-l trimita pe domnul Predoiu sa sustina aceasta motiune, un fost ministru.

- Domnule Predoiu si stimati colegi, nu a fost nicioodata vorba despre ordonanta de urgenta pentru gratiere. Dar fiecare da socoteala o data la 4 ani pentru ce face in Parlament, iar ei au dat socoteala pentru ce au facut la alegerile din 11 decembrie.

- Ma uit de asemenea la parlamentarii USR care au sustinut acest demers. Aveam asteptari mult mai mari de la aceasta generatie. Ei probabil ca vor sa salveze Romania prin somn, altfel nu inteleg cum poti sa dormi in Parlament cand in plen au loc dezbateri pentru buget. Si de asemenea sper ca domnul Nicusor Dan si-a facut mai bine temele si stie ce vreau sa spun (aplauze).

- Domnul Iohannis vrea din nou sa puna "guvernul meu". Trebuie sa ne asumam in continuare guvermnarea acestei tari. Va rog sa nu acceptati acest joc.

- Sper ca astazi sa ne intoarcem la treaba. Am irosit deja prea multa energie pe alte lucruri.

- Acum nicio luna ati votat acest Guvern in Parlament si mi-ati dat o misiune: sa conduc acest Guvern. Este responsabilitatea noastra sa avem toti ministrii usile deschise catre toti primarii si presedintii de CJ.

- Avem si datoria sa implementam ce scrie in programul de guvernare. Repet, ce scrie acolo. Desi a trecut un timp scurt, am luat si masuri bune pentru Romania.

- Dincolo de programul de guvernare, nu putem sa ignoram evenimentele din Romania. Cred ca tinerii din strada au dreptul sa-si exprime nemultumirea.

- Am vazut cu totii ca oamenii s-au simtit majoritatea timpului protejati. Multumesc Jandarmeriei. De asemenea, am vazut creativitate, atat pe pancarte, cat si pe Facebook. Unele au fost de sustinere, altele evident negative. Dar nu voi accepta ura revarsata asupra familiei si copiilor. 

- Ma asteptam ca ieri discursul presedintelui sa mearga in aceatsa directie. Nu pot accepta ca exista doua Romanii. Acest lucru trebuie sa inceteze.

- Este momentul sa cautam lucrurile care ne apropie, nu care ne despart. Ca premier imi doresc sa particip la reconcilierea dintre romani.

- Am considerat ca prim-ministru ca e nevoie de mai multa dezbatere, de dialog. iar cel mai bun loc ca acest lucru sa se intample este aici, in Parlament. Imi doresc ca la aceeasi masa sa stea juristi, parlamentari. Guvernul va sustine in continuare lupta impotriva coruptiei si consolidarea statului de drept. Va promit ca se va pune accent mai mult pe dialog.

ora 12.00 Presedintele PSD Liviu Dragnea face declaratii de presa la Camera Deputatilor:

- Mai multi colegi mi-au spus asa facem aceasta intalnire, dupa buget, colegii au transmis cateva mesaje foarte clare. Au venit in primul rand sa se asigure ca programul de guvernare se implementeaza, pentru ca asta este cel mai important lucru pentru comunitatile lor. Cetatenii din comunitatile lor le-au spus sa sustina in continuare Guvernul, sa se implementeze programul de guvernare, ca au asteptari foarte mari.

- De asemenea, s-a discutat despre buget, despre salarizarea unitara.

- S-a mai discutat despre posibilitatea ca ministrii in perioada urmatoare sa mearga mai des in teritoriu, asa cum erau invatati de la mine atunci cand eram in Guvern si de alti ministri.

- Reporter: Ce se intampla cu cei care au criticat partidul in aceasta perioada?
- Asta o sa hotarasca organizatiile lor.

Prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu contine o serie de critici dure la adresa coalitiei PSD-ALDE, pe care PNL si USR o acuza de legalizarea furtului prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea.

”Renuntati la legalizarea furtului in Romania (...) Romanii nu vor gratierea si salvarea politicienilor corupti. Legiferarea in folos propriu nu este o solutie pentru Romania pentru ca nu face decat sa slabeasca statul de drept si sa ne slabeasca ca natiune. Va somam sa renuntati la actiunile impotriva respectarii legii, sa renuntati la a proteja si a atenta la viata, siguranta si viitorul romanilor. Nu va mai ascundeti in spatele unui vot pe care cetatenii vi l-au acordat cu buna credinta si deschideti larg ochii pentru a vedea ca nu guvernati o Romanie minoritara a celor corupti”, se arata in textul motiunii de cenzura.

Liberalii au anuntat ca vor vorbi pentru sustinere si cu „oameni de buna credinta, care nu doresc salvarea coruptilor prin legi date in Parlament pentru ei” din UDMR, PSD si ALDE. UDMR a anuntat insa ca nu vor participa la votul motiunii si vor ramane in banci.

Singurii care s-au alaturat oficial demersului PNL-USR este PMP.

"Vreau sa se inteleaga foarte bine ca nu suntem in remorca PNL, dar PMP va da semnaturi pentru motiunea de cenzura", a anuntat saptamana trecuta presedintele PMP, Traian Basescu.

Sorin Grindeanu afirma duminica, intr-o emisiune televizata, ca motiunea de cenzura nu are nicio sansa sa treaca.

„Este o modalitate democratica, noi avem o majoritate in Parlament in acest moment. Eu cred ca lucrurile sunt cat se poate de clare pentru ca acea motiune nu va trece”, a afirmat Sorin Grindenau.

El a precizat, luni, ca va avea in Parlament si un discurs prin care se va adresa persoanelor care au contestat masurile Guvernului din ultima perioada.

”O sa vedeti maine in discursul pe care o sa-l am la motiunea de cenzura. E un moment important, desi substanta motiunii pana la urma - ordonanta in sine - a fost retrasa si o sa-mi spun punctul de vedere maine in discursul pe care o sa-l am legat de acest subiect si de ceea ce inseamna motiunea de cenzura”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, intrebat fiind daca isi va cere scuze oamenilor pentru ceea ce s-a intamplat legat de OUG 13.

Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca este nevoie de 233 de voturi "pentru". PNL, USR si PMP au, impreuna, 168 de voturi.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Grindeanu, intrebat daca isi va cere scuze protestatarilor: O sa vedeti in discursul pe care o sa-l am la motiune
Grindeanu, intrebat daca isi va cere scuze protestatarilor: O sa vedeti in discursul pe care o sa-l am la motiune

Premierul Sorin Grindeanu a pregatit un discurs pe care il va prezenta, miercuri, la Parlament, la citirea motiunii de cenzura impotriva Guvernului pe care il conduce, in care va transmite si un mesaj celor care protesteaza de mai bine de o saptamana.

Nicusor Dan: USR nu va merge la consultarile anuntate de premierul Sorin Grindeanu cu partidele parlamentare
Nicusor Dan: USR nu va merge la consultarile anuntate de premierul Sorin Grindeanu cu partidele parlamentare

Uniunea Salvati Romania nu va merge la consultarile anuntate de premierul Sorin Grindeanu cu partidele parlamentare, a declarat duminica presedintele Uniunii, Nicusor Dan.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.