Grindeanu, intrebat daca isi va cere scuze protestatarilor: O sa vedeti in discursul pe care o sa-l am la motiune


Ultimul update: Vineri 10 Februarie 2017 07:15
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2017 14:26
Categorie: Stiri Politice
Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a pregatit un discurs pe care il va prezenta, miercuri, la Parlament, la citirea motiunii de cenzura impotriva Guvernului pe care il conduce, in care va transmite si un mesaj celor care protesteaza de mai bine de o saptamana.

”O sa vedeti maine in discursul pe care o sa-l am la motiunea de cenzura. E un moment important, desi substanta motiunii pana la urma - ordonanta in sine - a fost retrasa si o sa-mi spun punctul de vedere maine in discursul pe care o sa-l am legat de acest subiect si de ceea ce inseamna motiunea de cenzura”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, intrebat fiind daca isi va cere scuze oamenilor pentru ceea ce s-a intamplat legat de OUG 13.

Sorin Grindeanu: Am cerut Ministerului Justitiei sa stopeze proiectul de modificare a Codului penal. Pentru a zecea oara, orice initiativa va urmari strict punerea in acord cu deciziile CCR

Intrebat in legatura cu anuntul Ministerului Justitiei ca nu lucreaza la niciun proiect de modificare a Codului Penal, Grindeanu a confirmat ca el este cel care a solicitat acest lucru.

"Am cerut Ministerului Justitiei sa stopeze orice fel de initiativa", a declarat Grindeanu, adaugand totodata ca este ncesar ca toate deciziile CCR sa fie transpuse cat mai rapid in legislatia nationala.

"Orice initiativa de acest tip a Ministerului Justitiei este neconforma cu ce am cerut in sedinta de guvern", a spus premierul.

La insistentele jurnalistiulor, Grindeanu a declarat "pentru a zecea oara, orice initiativa va urmari strict sa se puna in acord Codul penal cu deciziile CCR”.

Intrebat daca vrea ca o initiativa de modificare a Codlului penal sa vina din Parlament, premierul a spuns ca "nu sunt eu cel mai in masura sa va spun in acest moment". 

Grindeanu, despre organizarea referendumului: Nu e simplu sa gasesti 50 de milioane de euro; vom face eforturi

"Daca Parlamentul a hotarat, o sa gasim. Nu e simplu sa gasesti 50 de milioane de euro. Vom face eforturi fiindca asta e partea pe care, avand in vedere cadrul legal din Romania, trebuie s-o punem in practica", a afirmat Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

El a amintit ca Parlamentul a avut rolul de a aviza referendumul, urmand ca Guvernul sa-l organizeze.

"E un lucru simplu. Ca tema (...), sigur, chiar mi se pare ca e o tema cu care nu ai cum sa nu fii de acord", a spus prim-ministrul.

Grindeanu, despre situatia lui Iordache: Eu mi-am format parerea si ceea ce trebuie sa fac

"Voi avea o discutie maine (miercuri - n.r.) dupa motiunea de cenzura sa-mi spuna exact... Eu mi-am format parerea si ceea ce trebuie sa fac", a spus Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca ar fi o solutie ca la Ministerul Justitiei sa fie desemnat un om independent din sistem, premierul a spus ca aceasta "poate fi una din abordari". "Nu stiu, poate fi una din abordari, o sa vedem", a raspuns Grindeanu.

Grindeanu: Eu fac lucrurile institutional; era normal sa fiu invitat la plenul in care Iohannis s-a adresat Parlamentului

“Eu inteleg sa fac lucrurile institutional, era normal sa existe o invitatie. Am inteles ratiunea pentru care lucrurile s-au desfasurat cum s-au desfasurat astazi si nu am fost prezent neavand invitatie nici eu, nici ceilalti (ministri – n.r.). Presedintele a vrut sa se adreseze Parlamentului si asta s-a intamplat. Daca eram parlamentar, nu sunt, probabil eram in sala”, a afirmat Sorin Grindeanu, intrebat de ce nu a mai participat la mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis in Parlament.

Premierul a sustinut ca a „respectat” faptul ca cererea presedintelui Klaus Iohannis a fost aceea de a se adresa Parlamentului. "Din ce am inteles, cererea a fost catre Parlament, am respectat acest lucru. Nu doar Guvernul probabil a fost invitat sau era invitat la alte ocazii, ci si alte institutii”, a conchis Sorin Grindeanu.

 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO