Parcarea rezidențială în sectorul 6 ar putea crește la 130 lei pe lună. Cum se explică majorarea
Un loc de parcare de reședință ar putea costa 130 de lei pe lună în sectorul 6. Însă, este vorba despre parcările „smart parking” și numai dacă se aprobă proiectul de majorare în ședința Consiliului Local.
Proiectul care va fi discutat în ședința de joi a Consiliului Local Sector 6 prevede că pentru pensionari preţul pentru un loc de parcare închiriat este de 100 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (A.D.P.D.U.) Sector 6 sau în sistem online.
Proiectul modifică articolul 2 din hotărârea Consiliului Local nr. 192/2009 privind aprobarea modului de atribuire a contractului de închiriere tip, precum şi a taxei de închiriere a unui loc pentru parcările supraterane smart parking, aşa cum a fost transformat prin hotărârea Consiliului Local nr. 113/2015, ce prevede că preţul unui loc închiriat este de 115 de lei/lună, arată Agerpres.
Raportul de specialitate al proiectului explică necesitatea majorării taxei prin faptul că parcările supraterane smart parking au peste 10 ani de funcţionare, motiv pentru care necesită cheltuieli pentru reparaţii de aproximativ 1,3 milioane de lei.
În vederea efectuării serviciilor de întreţinere şi reparare a parcărilor supraterane tip smart parking pentru anul 2020, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a plătit 1.225,70 lei/modul/lună. Fiecare modul este utilizat pentru parcarea a maximum 12 autoturisme. Având în vedere preţul de 115 lei/loc parcare, rezultă că, în condiţiile în care sunt ocupate toate cele 12 locuri ale unui modul, A.D.P.D.U. Sector 6 încasează lunar pentru fiecare modul suma de 1.380 lei.
Reiese că veniturile încasate de A.D.P.D.U. Sector 6 pentru fiecare modul tip smart parking sunt de 1.380 lei, în condiţiile în care cheltuielile pentru întreţinere sunt de 1.225,70 lei, rezultând o diferenţă de doar 154,30 lei/modul. Ţinând cont că A.D.P.D.U. Sector 6 are în administrare un număr de 54 module, rezultă că în anul 2020 instituţia înregistrează o diferenţă de 8.332,20 lei din activitatea de închiriere a locurilor de parcare prin module de tip smart parking.