Primarul Nicușor Dan, despre mașinile parcate ilegal: ”Nu vreau să penalizăm oamenii”

Ultima actualizare: 28-11-2020 15:07
Nicușor Dan
Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, sâmbătă, că nu intenționează să ridice mașinile parcate ilegal în București, cu excepția ”cazurilor flagrante”, chiar dacă legea îi permite acum să declanșeze astfel de acțiuni.

Edilul a anunțat că va avea o ședință pe această temă în perioada următoare cu reprezentanții primăriilor de sectoare din București, precizând faptul că ”responsabilitatea cea mare revine primăriilor de sector”.

Dan a subliniat, că planul său este să încerce să scoată de pe străzi cele aproximativ 50.000 - 60.000 de mașini abandonate.

Eu nu vreau să penalizăm oamenii. Eu vreau să ridicăm mașinile care sunt abandonate, pentru că, la estimarea oamenilor cu care lucrez, sunt undeva la 50-60.000 de mașini abandonate în București. 50-60.000 de mașini abandonate, ridicate și duse în altă parte înseamnă 50-60.000 de noi locuri de parcare, care iau presiunea de pe bulevarde, de pe spațiile verzi..” - a declarat primarul general.

Întrebat dacă vor fi vizate și masinile parcate ilegal, nu doar cele abandonate, Nicușor Dan a răspuns afirmativ, precizând însă că intenționează să-i penalizeze doar pe șoferii care parchează în locuri ”flagrante”, pe treceri de pietoni sau în stații de autobuz.

”Avem o uriașă problemă de transport și parcare în București. Este un cerc vicios. Lumea stă în trafic pentru că sunt mașini parcate, multe legal și puține ilegal pe prima bandă. Mașinile sunt parcate, pentru că oamenii folosesc mașina, pentru că nu au încredere în transportul public și pe bună dreptate. În opinia mea nu este corect în momentul ăsta să penalizez oamenii - mai puțin pe cei care parchează flagrant pe trecere de pietoni, în stații de autobuz. (...) Deci mai puțin cazurile flagrante, eu nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto. Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă.” - a mai spus Nicușor Dan într-o conferință de presă.

Maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public pot fi ridicate, conform legii

 

În Monitorul Oficial a fost publicată o lege ce vizează modificarea regulilor de gospodărire a localităţilor şi permite ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public.

Astfel, potrivit Legii nr. 273/2020 (apărută în Monitorul Oficial nr. 1133), se introduce interdicția de a parca orice tip de vehicul pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest sens.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO