Papa Francisc a purtat veșminte create de un designer român, la slujba de la Șumuleu
Cea de-a doua zi a vizitei Papei Francisc, în România a fost încărcată de semnificaţia Sfintei Liturghii slujite la Șumuleu-Ciuc, în fața unei mulţimi de aproape 100 de mii de suflete.
Spre bucuria tuturor, soarele a înlăturat norii şi a luminat chipurile celor binecuvântaţi de Suveranul Pontif. Pelerinii care s-au pregătit așa cum se cuvinte au primit apoi Sfânta Împărtăşanie, iar la final, Papa Francisc a depus un trandafir suflat,cu aur la picioarele Fecioarei Maria.
Marea de oameni de pe dealul din Șumuleu Ciuc a trăit sâmbătă comuniunea în rugăciune. 100 de mii de suflete, sub păstorirea Papei Francisc, i-au cerut împreună lui Dumnezeu iertarea păcatelor şi ajutor spre mântuire. După ce toată dimineaţa o ploaie mocăneasca i-a înfrigurat pe oameni, - chiar înainte de slujbă, cerul s-a luminat.
La ora 11, când Suveranul Pontif a ajuns în Papamobil în faţa oamenilor, unii pelerini l-au întâmpinat în fugă cu aplauze şi zâmbete largi, ca pe un drag prieten. Sfântul Părinte i-a binecuvântat din mers pe toţi.
Papa a purtat la ceremonie chiar veşmintele dăruite de Părintele Franciscan din Sumuleu şi create special pentru eveniment, de un designer vestimentar din Satu Mare.
Ajuns la altarul Sanctuarului Marian, Papa a binecuvântat iarăşi mulţimea. A urmat predica Sfântului Părinte - învăţăminte rostite în limba italiană în care Papa a pledat pentru fraternitate şi dragoste între semeni.
Noi nu suntem întâmplător aici, a spus Papa Francisc: suntem pelerini.
Omilia a fost apoi tradusă în limbile romană şi în maghiară.
Papa a binecuvântat grupuri de copii care s-au apropiat de el. A sfinţit apoi azima şi vinul pentru Sfânta Împărtăşanie. Iar după ce s-a împărtăşit, preoţii au coborât în mulţime unde i-au împărtăşit pe credincioşii pregătiţi din timp pentru această taină, prin post şi spovedanie.
A urmat un moment emoţionant în care Papa s-a apropiat de statuia Fecioarei Maria la picioarele căreia a aşezat un trandafir de argint, poleit cu aur- - simbol al Învierii lui Iisus - unul dintre cele mai vechi şi mai nobile daruri ale suveranilor pontifi pentru sanctuare.
Pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial, statuia Sfintei Fecioare a fost scoasă acum din biserica franciscană.
Veche de 500 de ani, statuia din lemn de tei, înaltă de peste 2 metri, este considerată făcătoare de minuni, întrucât datorită ei, secuii au învins într-o bătălie esenţială, de Rusalii, din 1567.
De atunci, an de an se ţine aici, în aceeaşi zi de sărbătoare, un impresionant pelerinaj.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: roman, romania, vizita, papa francisc, designer,
Dată publicare:
01-06-2019 17:45