Presa internațională, despre vizita istorică efectuată de Papa Francisc în România

01-06-2019 12:23


Vizita Papei Francisc in Romania, imagini de pe contul oficial de Instagram - 3

Presa din străinătate este cu ochii pe România în aceste zile, când Papa Francisc efectuează o vizită istorică de trei zile în România.

La câteva zile după alegerile europarlamentare, Papa Francisc a ajuns vineri în România, la periferia catolicismului și Europei, pentru a face apel la unitate și pentru a atrage atenția asupra pericolului reprezentat de populism, scrie The New York Times.
În această vizită în fostul stat communist, azi o țară pro-europeană, Papa va încerca să refacă legăturile distruse de schisma dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică.

Vineri, România a părut foarte receptivă la mesajul transmis de Suveranul Pontif. Oamenii l-au așteptat cu zâmbetul pe buze și l-au primit cu brațele deschise pe șeful Bisericii Catolice.

Suveranul Pontif s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu premierul Viorica Dăncilă. Ulterior, Papa Francisc a purtat o discuție privată și cu Patriarhul Daniel, apoi cei doi au făcut împreună o rugăciune la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit euronews.

Vizita Lui Francisc în România a avut ecouri și în presa din Statele Unite. NBC News a scris că Suveranul Pontif va beatifica șapte episcopi greco-catolici români, uciși pentru credința lor în timpul regimului comunist. De asemenea, sursa citată a mai subliniat că vizita istorică a fost efectuată la câteva zile după alegerile europarlamentare care au transmis un mesaj clar că România dorește să rămână o țară care să promoveze valorile europene.

Vizita Papei a fost urmărită pas cu pas și de publicația online Vatican News, precum și de agenția de presă Reuters. Cea din urmă a amintit de momentul în care Papa Francisc a sărutat crucea purtată de Patriarhul Daniel, în momentul întâlnirii dintre cei doi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO