Carantină în alte șase localități de lângă București începând de azi. DN1 și aeroportul Otopeni nu vor fi blocate

Ultima actualizare: 21-11-2020 19:47

Sunt tot mai multe localitățile din jurul Bucureștiului care intră în carantină din cauza creșterii alarmante a cazurilor de Covid.

Pe lângă cele 5 închise deja, din această seară se aplică aceleași restricții în alte 6 localități, cum ar fi, de pildă, Otopeni, orașul traversat de cea mai circulată șosea din țară și cu cel mai mare aeroport.

Autoritățile spun că DN1 și aeroportul Otopeni nu vor fi blocate. Între timp, la malul mării, orașul Constanța și 7 așezări din județ sunt și ele în carantină.

Șase localități din jurul Bucureștiului, în carantină de la ora 22.00

 

În zona Bucureștiului, în acest moment sunt în carantină Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru.

Lor li se adaugă, de la 22.00, Otopeni, Măgurele, cu satele Alunișu, Dumitrana și Pruni, plus Vârteju, Corbeanca și satele Ostratu, Petrești Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare, Fundeni, dar și Mogoșoaia.

Carantina se instituie pentru 14 zile. Otopeni, oraș traversat de DN1 și cu principalul aeroport al țării, nu se închide complet.

Carantinarea orașului Otopeni nu înseamnă și blocarea sau instituirea de filtre pe DN1. Drumul Național 1 este cea mai aglomerată șosea din România. Zilnic pe aici circulă peste 54.000 de mașini și ar fi nevoie de o armată de polițiști să verifice fiecare autoturism în parte.

Nici aeroportul nu va fi afectat, spun autoritățile. Spre deosebire de alte localități, în Otopeni nu va fi nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru tranzitare.

Aflat pe ambele părți ale drumului Național 1, orașul Otopeni va fi extrem de greu de carantinat. Așa că autoritățile anunță că vor institui câte un filtru pe fiecare stradă care are legătură cu DN1. Astfel fiecare mașina care intră sau iese de pe aceste străduțe va fi verificată.

Locuitor: ”Trebuia mai demult, toată țara, nu după alegeri.”

Carantină în Voluntari?

 

Autoritățile nu au luat deocamdată o decizie pentru orașul Voluntari, unde rata infectărilor se apropie de 9 cazuri la mia de locuitori. Localitatea este lipită de București.

Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov: "O să vedem dacă va fi cazul carantinării oraşului Voluntari. Analiza se va face în funcţie de evoluţia epidemiei. Vedem dacă incidenţa va impune acest lucru. Va fi dificil, dar să sperăm că ne vom descurca."

Între timp, polițiștii nu reușesc să se descurce din cauza numărului uriaș de mașini din localitățile în carantină. Opresc prin sondaj și se bazează pe faptul că restul șoferilor au aflat din presă că au nevoie de declarație pe proprie răspundere că să iasă din casă. 

7 localități din Constanța au intrat în carantină

 

De vineri seara, și orașul Constanța este în carantină. În această dimineață alte 7 localități din județ sunt în aceasta situație. Este vorba despre: Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian și Techirghiol.

De altfel, în județul Constanta polițiștii vor da mai puține avertismente și mai multe amenzi.

Silviu Coșa, prefect Constanța: "Am solicitat organelor de ordine să mai renunțe la avertismente pentru că persoane de buna credință nu aveau cum să nu fie deja informate."

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "Să iasă din casă doar din motive jutificate, prezente în declarația pe propria răspundere și bineînțeles să aibă la ei această declarație."

Amenzile sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Dacă în urma cu două săptămâni erau 100 de sancțiuni pe zi, acum sunt de 4 ori mai multe. De mâine seara și orașul Năvodari va intra în carantină.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO