Constanța intră de azi în carantină. Arhiepiscopia Tomisului cere în instanță dreptul de a organiza un pelerinaj

Ultima actualizare: 20-11-2020 19:40

Constanța, unul dintre cele mai mari orașe din țară, întră în carantină. În mai puțin de o oră, locuitorii nu vor mai putea să părăsească municipiul fără un motiv întemeiat și adeverință.

După Sibiu, Constanța este al doilea mare oraș din țară care intră în carantină.

9,35 la mia de locuitori – aceasta este rata de infectare în municipiul Constanța, comunicată chiar astăzi de autorități. De la ora 20.00, orașul de la malul mării intră în carantină pentru următoarele 14 zile. Direcția de Sănătate Publică nu s-a limitat doar la această măsură și a propus carantinarea altor șapte localități din județ.

Localnicii sunt obligați să completeze declarații în care să menționeze scopul deplasării atât pe timpul zilei cât și noaptea. În mall-urile care vor fi închise la sfârșit de săptămână vor mai funcționa doar magazinele alimentare și farmaciile.

Chiar dacă supermarketurile rămân deschise, speriați, unii localnici s-au înghesuit să își facă provizii.

Autoritățile au solicitat instituirea carantinei pentru că rata de infectare creștea periculos în fiecare zi.

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța: "Pe baza unor chestionare pe care DSP le-a făcut în timpul anchetelor epidemiologice s-a constatat că 77% din cei infectați au purtat masca și au respectat normele impuse prin lege. Ceee ce înseamnă că o mică minoritate este responsabilă de suferința tututor acestor oameni".

În ciuda acestor măsuri extraordinare și a pericolului tot mai mare, Arhiepiscopia Tomisului a cerut în instanță dreptul de a organiza pelerinajul la Mănăstirea Sfântul Andrei. Înalt prea sfinția să Teodosie le cere judecătorilor să anuleze decizia Prefecturii Constanța care prevede că doar localnicii din Ion Corvin au voie să participe la slujba din 30 noiembrie.

În Timiș, autoritățile au anunțat că va intra în carantina și Lugoj - oraș cu peste 40.000 de locuitori și șapte focare de COVID-19.

Situația se înrăutățește și în zona Bucureștiului. În unele localități din Ilfov, rata de infectare a trecut de 11 cazuri la mia la locuitori, iar în această seară intră în carantină comuna Chiajna și orașul Bragadiru

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO