Orasul din Romania in care maidanezii raman pe strazi pentru ca o PANTA nu e suficient de inclinata
Situatie critica la Galati, in ceea ce priveste cainii fara stapan. De aproape patru luni, Directia Sanitar Veterinara a suspendat activitatea societatii care se ocupa de ecarisaj.
In timp ce autoritatile se complac intr-un ping-pong al declaratiilor, nimeni nu strange cainii de pe strazi - fie ei sanatosi sau bolnavi, blanzi sau agresivi.
In iulie, in urma unui control al reprezentantilor Directiei Sanitar-Veterinare la padocul de la marginea orasului, activitatea de ecarisaj a fost blocata.
Inspectorii de la Directia Sanitar-Veterinara au spus initial ca o panta nu este suficient de mult inclinata si, din aceasta cauza, au suspendat activitatea de ecarisaj din Galati timp de patru luni de zile.
Reprezentantii primariei spun ca au facut modernizari, dar in limita fondurilor. Insa la o noua verificare, inspectorii tot nu au fost multumiti.
"Cainii din custile din spate nu pot ajunge direct aici. Trebuie deschise niste usi si apoi sa poata ajunge in curtile fiecarei custi. Se poate rezolva in momentul cand intra cineva si deschide", explica totusi Mihai Costache, purtator de cuvant al Primariei din Galati.
"Noi am suspendat activitatea acolo, ca exista o legislatie specifica europeana privind bunastarea animalelor. In urma controlului efectuat de noi s-a constatat ca, in proportie de 80%, aceste deficiente au fost stinse", spune Vasile Stefan, directorul DSV Galati.
Pana cand vor fi rezolvate toate problemele, cainii raman pe strazi.
"Lumea pe noi ne reclama, primim reclamatii cu zecile, cu sutele, legat de problema cainilor si noi nu putem sa actionam in niciun fel pentru ca DSV-ul este atat de scrupulos", spune primarul Marius Stan.
Oficial in Galati, sunt peste sase mii de caini fara stapan. Dupa izbucnirea scandalului legat de moartea lui Ionut Anghel, copilul ucis de caini la Bucuresti, in Galati au avut loc doua proteste ale iubitorilor de animale, dar a fost adoptat un singur caine.