Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat să execute doi ani și opt luni de închisoare
Aleksei Navalnîi a fost condamnat să execute doi ani și opt luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de încălcarea condițiilor pedepsei de trei ani și jumătate cu suspendare, pronunțată pentru un caz de delapidare din 2014.
Opozantul rus a fost acuzat că a încălcat de 7 ori termenii eliberării condiţionate primite pentru sentinţă. Astfel că, judecătorul a decis ca hotărârea să se transforme într-una executorie, scrie Russia Today.
A fost precizat că perioada de încarcerare va fi redusă cu timpul pe care el l-a petrecut anterior în arest la domiciliu, adică aproximativ zece luni.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În plus, procurorii au cerut ca el să plătească şi o amendă de 500.000 de ruble (aproximativ 5.445 de euro).
Unul dintre avocaţii lui Navalnîi a declarat că va face apel la această condamnare.
Putin, numit "Otrăvitorul Chiloţilor”
”Cel mai important în acest proces este să li se facă frică unui număr enorm de oameni. Este încarcerat unul pentru a li se face frică unor milioane”, a transmis opozantul, în timpul audierilor premergătoare sentinței.
Putin ”va intra în istorie ca Otrăvitorul Chiloţilor”, a spus el, referindu-se la felul în care ar fi fost otrăvit.
Opozantul a amintit, în discursul său, şi anchetele pe care le-a publicat online, care implică serviciile ruse de securitate FSB, acuzaţii pe care Kremlinul dezminte.
Aleksei Navalnîi a acuzat Serviciul Federal de Securitate (FSB) că l-a otrăvit la sfârşitul lui august cu un agent neurotoxic, la ordinul preşedintelui Vladimir Putin, acuzaţii respinse de Kremlin.
După o convalescenţă de cinci luni în Germania, opozantul s-a întors la 17 ianuarie în Rusia, unde a fost imediat arestat chiar la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo în cadrul uneia dintre numeroasele proceduri judiciare care îl vizează.
Majoritatea colaboratorilor săi apropiaţi au fost consemnaţi vineri la domiciliu de justiţia rusă, la două zile după o serie de percheziţii care au vizat în principal locuinţa soţiei sale, Iulia, şi sediul organizaţiei sale, Fondul de luptă împotriva corupţiei.