Operații sistate la Institutul “Marius Nasta”. Ce au descoperit inspectorii sanitari


Ultimul update: Marti 19 Februarie 2019 16:45
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 16:34
Categorie: Stiri actuale
spital

Operațiile au fost sistate la Institutul “Marius Nasta” din București, în urma unei decizii a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, care a descoperit bacteria Acinetobacter în cadrul spitalului în urma controalelor.

Ministerul Sănătății anunță, marți, într-un comunicat, că a fost informat de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București că, marți amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie 2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13 februarie 2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă.

Potrivit comunicatului, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme.

Săptămâna trecută, reprezentanții institutului au anunțat că doi pacienți din spital, care erau infectați cu acinetobacter, au murit, alte două paciente fiind efectate cu bacteria rezistentă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO