Oficial: MApN nu a luat în calcul, în niciun moment, revenirea la serviciul militar obligatoriu. Fake news masiv pe TikTok
Ministerul Apărării Naţionale nu a luat în calcul, în niciun moment, revenirea la serviciul militar obligatoriu, a afirmat vineri, pe platforma X, ministrul Angel Tîlvăr.
"În mod categoric, respingem dezinformările care au ca subiect aşa-zise 'pregătiri' pentru trimiterea de efective ale Armatei României în Ucraina", a mai spus el.
În mediul online s-au intensificat, în ultima perioadă, dezinformările referitoare la aşa-zise "pregătiri" făcute în mod netransparent de Ministerul Apărării Naţionale pentru recrutarea tinerilor între 18 şi 35 de ani sau mobilizarea rezerviştilor în vederea trimiterii acestora pe frontul din Ucraina, pentru a lupta în războiul declanşat de Federaţia Rusă împotriva ţării vecine, atenţionează MApN.
Atenție la dezinformările referitoare la așa-zisele „pregătiri” pentru recrutarea tinerilor sau mobilizarea rezerviștilor în vederea trimiterii acestora pe frontul din Ucraina!https://t.co/UZKFAfvIFf pic.twitter.com/KmbQ58vvKy
— MApN (@MApNRomania) December 6, 2024
Reprezentanţii ministerului român subliniază că toate aceste afirmaţii sunt ''false'' şi ''manipulatoare''.
Imagini de la parada de Ziua Națională pentru a ilustra dezinfomările Rusiei
"Pentru a le susţine, sunt speculate fie proceduri de rutină efectuate de structurile cu atribuţii în domeniul evidenţei rezervei de mobilizare, în conformitate cu legislaţia în vigoare, fie diferite deplasări de coloane militare pe reţeaua rutieră sau pe calea ferată, care sunt prezentate drept pregătiri de război. În acest ultim caz, au fost folosite inclusiv imagini cu coloane de tehnică militară participantă la Parada Militară de la 1 Decembrie", detaliază MApN, pe inforadar.mapn.ro.
Ministerul evidenţiază că astfel de scenarii alarmiste şi generatoare de panică sunt masiv răspândite pe reţelele digitale.
"Oricât de absurde ar părea, astfel de scenarii alarmiste şi generatoare de panică sunt masiv răspândite pe reţelele digitale, în special TikTok, inclusiv ca parte din campanii susţinute de actori statali cu o agendă contrară suveranităţii României şi împotriva NATO", adaugă MApN.
Sursa: Agerpres
Etichete: tiktok, fake news, mapn, serviciul militar, dezinformare, obligatorie, myimpact,
Dată publicare:
06-12-2024 20:37