Oamenii întreabă dacă pot ieși să cumpere miel de Paște. Care e răspunsul oficial al Poliției Române

Dată publicare: 09-04-2020 21:00
Dată actualizare: 09-04-2020 21:09


Oamenii întreabă dacă pot ieși să cumpere miel de Paște. Care e răspunsul oficial al Poliției Române

Pare o glumă, dar e cât se poate de real: oamenii întreabă dacă pot ieși să cumpere carne de miel pentru masa de Paște, iar Poliția Română a răspuns. Da, pot, dar cu anumite condiții.

 

Postare inedită joi, pe contul oficial de Facebook al Poliției Române, ci titlul ”Sărbătorile pascale, la un pas distanță”.

”Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?”, sună întrebarea la care poliția își dă apoi răspunsul.

 

În care explică și ce căsuță trebuie să bifezi pe declarația pe proprie răspundere înainte de iași din casă.

Se bifează punctul 2 ca să mergi după miel

 ”Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor)”, se arată în postarea poliției.

Care adaugă, de asemenea, că oamenii trebuie să iasă singuri și să cumpere de la agenți autorizați, fără a uita de bon, chitanță, factură și celelalte documente necesare.

”De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care îți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico - sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”.

Poți să primești mielul și acasă. Dar tot cu acte

Poliția vine și cu a doua întrebare: ”Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?”.

Și de această data răspunsul este afirmativ, dar cu aceeași condiție a deținerii tuturor documentelor impuse de stare de urgență.

”Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, a răspuns Poliția Română.

Există însă și un răspuns negativ la întrebările legate de mielul de Paște: crescătorii nu mai pot veni cu turmele de animale în târgurile din oraș.

”Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?”, este întrebarea la care Poliția Română a oferit următorul răspuns: ”Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate”.

 

Sursa: Cristian Anton

Tags: miei, paste, politia,


VIDEO PROTVPLUS.RO