O zi din viata la stana. Pastorii povestesc despre viata pe meleagurile Marginimii Sibiului
Toata lumea a gustat, branza de oaie, din Marginimea Sibiului, dar prea putini, au ajuns sa vada, cu ochii lor, cum arata cu adevarat, aceste locuri, dupa care se dau in vant, turistii straini.
Ciobanii de aici, traiesc ca acum o suta de ani, si pentru ei, viata, are un alt rost. Am incercat sa traim, o singura zi, la fel, si nu ne-a fost deloc usor. Pastorii din Marginime nu asteapta ivirea zorilor ca sa inceapa ziua. Cand soarele se arata din ceata muntilor, mioarele trebuie sa fie gata mulse si pregatite pentru pasune.
O zi in virful muntelui, la stina de oi, este o experienta provocatoare, dar cu satisfactii unice. Familia Capota din Rasinari se ocupa de oierit de csnd se stie neamul lor pe lume. Barbatii vad de oi, dar telemeaua delicioasa iese din mana femeilor.
In toata zona Paltinisului, peisajul iti taie respiratia, si gasesti mereu ceva de facut. Ne-am oprit, de exemplu, la o pastravarie.Desi n-ai spune intr-un astfel de loc exista pana si piscina, ca sa te simti rasfatat: platesti, ce-i drept, in plin sezon, 60 de euro pe noapte.
Marginimea Sibiului ne rezerva si experiente ca pe vremea strabunicilor dar si rasfat ca in statiunile moderne. Important e sa incerci, intr-o vacanta, sa parcurgi acest tinut, pe indelete, si sa-i descoperi frumusetea, pas cu pas.
Sursa: Pro TV
Etichete: branza, marginimea sibiului, ardeal, produse lactate,
Dată publicare:
31-07-2012 10:44