O sală de sport din Plopeni, construită cu patru milioane de lei, a început să se degradeze, înainte ca vreun copil să fi bătut măcar o dată mingea în noua clădire.
Construcția era aproape finalizată, la începutul acestui an, dar executantul a intrat în faliment. De atunci, Compania Națională de Investiții n-a găsit pe altcineva să o termine; tavanul s-a prăbușit pe alocuri, iar pereții s-au umplut de mucegai.
În sala de sport a liceului Carol I din Plopeni, realizată în proporție de 92%, s-a instalat un miros greu de mucegai. Plăcile de rigips au început să se desprindă de la locul lor.
Autoritățile locale n-au apucat să preia clădirea de la Compania Națională de Investiții, pentru că la ultimele retușuri constructorul și-a anunțat insolvența.
Daniel Matei, viceprimar Plopeni:„Lucrările au început efectiv în vara anului 2019, cu termen de execuție 10 luni. Și cât timp a trecut? Trei ani. A fost pandemie, a fost un timp în care au sistat lucrările, ulterior firma a intrat în insolvență, iar CNI n-a mai făcut demersuri pentru a găsi altă firmă.”
Echipamentele de încălzire și ventilare ies din garanție înainte să fi fost folosite
Centrala termică și echipamentele de ventilare ies din garanție înainte de a fi folosite.
Între timp, copiii fac ora de sport afară, pe holuri sau în clase.
Simona Dumitrescu, profesor de sport: „Încercăm să facem exerciții statice cât putem, pentru că în clasă sunt băncile, trebuie să le dăm într-o parte și să evităm accidentările.”
Liceul a cerut anul trecut și înființarea unei clase cu profil sportiv, iar existența sălii de sport este obligatorie pentru a obține acreditarea.
Alina Soare, director liceul Carol I Plopeni: „Mi se pare anormal că nu s-a dat în folosință până la momentul actual. Ne este necesară pentru a demonstra la ARACIP că suntem eligibili, că putem fi acreditați.”
Localnică: „De ce n-a dat-o în folosință, asta-i întrebarea mea, ce Dumnezeu îi mai lipsește, copiii se duc și fac sport în altă parte.”
La solicitarea Știrilor ProTV, Compania Națională de Investiții a precizat că acum a contractat o firmă care va stabili ce lucrări s-au executat și ce a mai rămas de făcut.
Evaluarea va dura 60 de zile și abia apoi va fi căutat un constructor pentru finalizarea sălii de sport.
Copiii ucraineni din Sibiu au o școală a lor, asemănătoare cu cea din Ucraina. Are clase primare și s-a deschis în luni dimineață pentru 80 de elevi care vor învăța în limba maternă, dar și în română.
În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu
Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.
Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.